Димитър Бербатов започна нова работа

Димитър Бербатов ще бъде футболен анализатор в следващите месеци. Голмайсторът на Висшата лига ще работи в студиото на Amazon, който закупи правата за 20 мача от този сезон, като първите бяха излъчени във вторник вечерта.

Американската компания наскоро придоби правото на излъчване на всички междинни кръгове във Висшата лига, както и мачовете на т.нар. „Боксинг дей“, в който се играят срещи на 26 декември.

Бербатов ще е колега с други легенди на Висшата лига като Алан Шиърър, Петeр Шмайхел, Тиенри Анри, Глен Ходъл, Питър Крауч и Джърмейн Джинас.

Първото му участие е тази вечер на мача между бившите му отбори „Манчестър Юнайтед” и „Тотнъм”, в който Жозе Моуриньо се завърща на „Олд Трафорд“.

Междувременно „Манчестър Сити” постигна убедителна победа при гостуването си на „Бърнли” с 4:1 в междинния 15-и кръг на Висшата лига. Два гола за „гражданите“ вкара Габриел Жезус, а по веднъж се разписаха Родри и Рияд Марез. Почетното попадение за домакините отбеляза Роби Брейди. В друг мач от този кръг „Кристъл Палас“ се наложи над Борнемут с 1:0. „Орлите“ играха повече от час с човек по-малко, но стигнаха до успеха с гол на Джефри Шлуп в 76-ата минута.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене