„Два свята“ – изложба от карти в Гоце Делчев, вдъхновени от Ковачевица и Кипър /ВИДЕО/

Изложба от 20 оригинални картини с неповторима техника на проф. Георги Драчев,  бе открита в ателие „Автограф“ в Гоце Делчев. Професор Драчев е преподавател по изобразително изкуство в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград. Авторът бе представен от неговия ученик, известният неврокопски художник, поет и бохем, Николай Маринов. Професор Георги Драчев е ходил по света, събирал е минерални камаъни, вдъхновявал се е от тях. Влюбен е в неврокопското село Ковачевица, имал е и творчески престой в Кипър и е направил картини вдъхновени от острова и Ковачевица и не случайно, изложбата експонирана в Гоце Делчев се казва „Два свята“.

 

Твпрецът благодари на гоцеделчевската публика и заяви, че Гоце Делчев винаги е имал изискана, интелигентна публика която много обича изкуството и че не случайно идва много често в Гоце Делчев защото тук той има много приятели…..

 

Професор Драчев се надява, че и в бъдеще ще се среща с неврокопската публика по такива хубави поводи и заяви, че с удоволствие отново пак би маправил изложба в Гоце Делчев.

За ценителите на изобразителното изкоуство които не са имали възможност да присъстват на откриването на изложбата на Драчев, ще имат възможност да я разгледат до края на седмицата в ателие „Автограф“, ул. „Тодор Александров“, китайския МОЛ – А, втори етаж, източното крило.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене