Германски валяк сгази Бразилия

Мъка в Бразилия

Германия нанесе най-тежката загуба в историята на Бразилия – със 7:1, и се класира на финал на Световното първенство, изхвърляйки домакина от надпреварата, пише gong.bg. Бразилците бяха паднали с 0:6 през 1920-та, но днешната позорна загуба бе дъното на нещата за Селесао.

Германия изглеждаше като единствения отбор на терена, който знаеше как се играе футбол, и заслужено, макар и доста шокиращо, Бундестимът стигна до разгрома. За последно именно Германия, тогава още Западна Германия, спечели мач от елиминациите на Мондиал с 5 гола разлика – 6:1 срещу Австрия на полуфинал, през 1954-та.

Бразилия нямаше никаква идея в нападение, без Неймар, а в защита бе ужасяваща, без капитана си Тиаго Силва.

Мирослав Клозе не само водеше като титуляр атаката на немския състав, както и преди 12 години, на полуфинала на Световното в Япония и Южна Корея, но успя да вкара и гол. Така Клозе се утвърди като водещ голмайстор в историята на всички Мондиали, с 16 попадения.

Само за едно полувреме Бундестимът успя да поведе с 5:0, всичките попадения отбелязани в рамките на 18 минути.

Безумната защита на Бразилия не знаеше какво се случва, като част от бранителите на домакините изобщо не присъстваха в наказателното си поле по време на головете.

Мачът, смятан за среща между двата най-добри отбора на първенството, и наричан от всички Финал преди финала, всъщност се превърна в крах за Селесао точно за шест минути.

Томас Мюлер откри в 11-та минута, след центриране на Тони Кроос от корнер, безумна грешка на бразилската защита, която го остави сам, и той без проблеми реализира.

В 23-та минута след поредното безобразие от страна на бразилската защита, Миро Клозе бе изведен отлично между двама, първият му опит не успя, но вторият вече бе точен за 2:0.

Тони Кроос сам направи 3:0, секунди по-късно. Атака по конец отдясно мина през Швайнщайгер, Лам, стигна до Кроос, който за пореден път бе непокрит в пеналта, и от десетина метра вкара.

И още минута по-късно, в 25-та, Кроос вкара отново! Потресаващата защита на Селесао отсъстваше от наказателното поле, остави Кедира и Кроос да си разиграват в пеналта, и последният получи, за да вкара без проблеми за 4:0.

Пълен крах за Бразилия настъпи след 5:0 с гол на Сами Кедира! Този път Месут Йозил асистира, между рехавите защитници в жълто, към Кедира, който нямаше пред себе си особени прегради.

Селесао опита някакъв отговор, поне за да измие малко от срама, след почивката.

Футболистите на Луис Фелипе Сколари трудно стигнаха все пак до няколко смислени атаки, но Оскар, Фред и Рамирес бяха парирани отлично от Мануел Нойер.

Вместо да се върне някой гол обаче, Бразилия продължи да инкасира.

Резервата Андре Шюрле, влязъл вместо Клозе, наниза два гола за 10 минути. В 69-та четирима защитници на Бразилия просто гледаха как Филим Лам подаде към Шюрле, и той шутира от десетина метра в долния ляв ъгъл на Жулио Сезар.

7:0 стана в 79-та минута, с голмайстор – пак Андре Шюрле, след като си спря страхотно топката, и от движение шутира точно по диагонала, отляво.

В крайна сметка, бразилците успяха да разсърдят малко Нойер, като му вкараха в добавеното време. Хубаво извеждащо подаване намери Оскар, той се справи с Боатенг и вкара единственият гол за Бразилия, за крайното 7:1…

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене