Безредици в Бразилия след загубата от Германия

Безредици в Бразилия от загубата от Германия

В Бразилия избухнаха безредици след вчерашната безпрецедентна загуба на „Селесао“ от отбора на Германия с 1:7 в полуфиналния мач късно снощи. 

Безредици имаше в няколко бразилски града, десетки бяха задържани. В социалните мрежи се появиха снимки на хора, палещи бразилското знаме.

На плажа „Копа кабана” в Рио де Жанейро полицията трябваше да се намеси след сбивания между фенове.

В Сао Пауло ядосани запалянковци опожариха девет автобуса и разграбиха магазин за електротехника. Спонтанни изрази на недоволство имаше и в други големи бразилски градове. Полицията прибягна до сълзотворен газ и палки, за да възстанови реда.

Германия категорично е на финал – 7:1 след голове на Мюлер, Клозе, Кроос на два пъти и Кедира до 29-ата минута и две попадения на Шюрле през втората част.

Почетен гол за Бразилия отбеляза Оскар в 90-ата минута.

Тотално объркана защита на Бразилия и безгрешна атака на Германия класираха отборът на Йоаким Льов на финал, а страната домакин е в шок, от който трудно ще се съвземе.

Бразилия не е губила със седем гола разлика никога в историята си и „подобри“ антирекорда си.

Германия ще срещне във финален двубой на „Ещадио Маракана“ на 13 юли победителя от другия полуфинал Аржентина-Холандия.

За Бразилия остава един от най-горчивите спомени в историята на „Селесао“ и почетен двубой за трето място в надпреварата на 12 юли срещу загубилия от Аржентина и Холандия.

offnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене