Започна монтажа на изкуствената елха… Ще има ли „Кутията на Дядо Коледа“???

Днес на пл. „Георги Измирлиев“ започна монтажа на елхата и тази година тя е изкуствена, с цел опазване на природата. Коледното дърво се монтира по традиция пред сградата на община Благоевград.

Благоевградчани питат: Ще има ли „Кутията на Дядо Коледа“???

След като кметът Р. Томов снощи на неочаквана пресконференция  обяви, че общината е в изключително затруднено финансово състояние….

2019-та  трябваше да е седмата  поредна година в която кутията на Дядо Коледа да е  част от Коледния фестивал на община Благоевград.  Припомняме, че всички деца на Благоевград имаха възможността да пуснат своите писма с описаните желания в тях до Белобрадия старец. Кутията се намираше на пл. „Георги Измирлиев“, под красивата елха.

Инициативата бе на Община Благоевград, която се превърна в традиция. Имаше за цел да насърчи въображението на малките жители и да ги зарадва, сбъдвайки желания. След края на инициативата, специално назначена комисия  отваряше писмата и  отсяваше най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от журито писма бяха предоставяни на кмета на община Благоевград, който сбъдваше съкровени детски желания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене