Задушени тиквички с патладжан и гъби

Илияна Николова

Продукти:
2 тиквички
3-4 червени чушки
1 патладжан, средно голям
150 г гъби
2 домата
1 глава лук
4-5 супени лъжици зехтин
150 мл вода
1/2 лъжичка сол

Приготвяне:

Почистете и нарежете зеленчуците. Тиквичките, патладжана и доматите нарежете на кръгове. Чушките нарежете на жулиени. Гъбите можете да оставите цели по желание или да нарежете на слайсове.

Загрейте мазнината на средна температура. Запържете в нея лука, докато се задуши. Добавете чушките и продължете да задушавате още няколко минути.

Прибавете тиквичките, патладжаните и гъбите. Оставете ястието да се готви още около 15 минути като разбърквате постоянно. Накрая добавете доматите. Залейте зеленчуците с водата и посолете.

Похлупете с капак и задушете, докато започне да ври. 20-25 минути след като ястието е завряло, би трябвало да е готово.

Снимка: Thinkstock

az-jenata.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене