Срам и резил! Как ректора на ЮЗУ е станал професор?

Радващ факт е, че след три месеца кампания на Топ Преса и другите колеги, се сетиха че около ЮЗУ „Неофит Рилски“ и неговият ректор смърди. Доста медии в това число и вестник Струма, се разшаваха, виждайки че задухва вятъра на промяната. Днес колегите blagoevgrad-news.com, доста стойностно и аргументирано, търсят въпроса, който задахоме още през месец септември – как ректорът Юруков е станал професор!?

Как в България се става професор, доцент и д-р без нито една самостоятелна статия, учебник, книга и монография – Борислав Юруков- настоящ ректор на ЮЗУ ? Това се питат част от хората, които познават биографията на ректора, пишат колегите от blagoevgrad-news.com и търсят отговора:

Борислав Юруков постъпва на работа в ЮЗУ през 1982 г. Защитава дисертация за ОНС „доктор“ през 2002 г. на тема „Технология на обучението по математическо оптимиране в средното училище“, с шифър Педагогика (Методика на обучението (по отрасли и видове науки)). С 3 бр. статии в съавторство още 2 негови колеги, 0 бр. студии, 0 бр. учебника и 0 бр. монографии.

След защитената дисертация за ОНС „доктор“ през 2002 г., публикува още една статия в съавторство и 0 бр. студии, 0 бр. учебника и 0 бр. монографии.

С изброеното по-горе става доцент през 2003 г. по Педагогика (Методика на обучението по математика).

От 2003 г. до 2014 г., т.е. 11 години няма абсолютно никаква публикационна дейност.
От 37 години като преподавател в ЮЗУ, Юруков основно води дисциплината „Информатика“ и „Основи на информатиката“ на неспециалисти от ПИФ и ФОЗС и „Математическа логика“ за специалисти от ПМФ.

Ноември 2015 г. става ректор и в рамките на 2,3 години (2015-2018) става „учен-специалист“ по
Математически модели и алгоритми в компютърната биология.

Топ Преса зададе въпроса и за схемата с таблетите, коят оподнамирисва на официален подкуп. Всички имащи право на глас за ректор, получиха безплатни таблети с парите на университета, за което един лумпен представящ се за преподавател от ЮЗУ ни плю и го нарече „лъжа“ в социалните мрежи.

Факт! Медиите в югозападна България легимираха цялостната кампания на Топ Преса и доказаха, че основанията ни да не искаме Юруков да ръководи ЮЗУ са напълно оправдани. Разбира се медии, които имат договор за информационно облюжване с ЮЗУ деликатно мълчат, но както се вижда и без тях революцията е възможна. Тях на практика ги няма!

Благоевград измете кмета Камбитов, който сам призна във предизборно видео обръщение, че се е провалил в посока работа за развитие и работни места в града. Сега е време на благоевградчани да стане ясно, че калпавата политика на управление на ЮЗУ, ширещата се корупция там, също е пагубна за града. Модерно и е и постоянна практика е, студентите да идват в Благоевград да си плащат изпита и още същия ден да се прибират по родните места. Благоевград губи от тази незаконност, няма ги младите, няма икономика, бълват се дипломирани некадърници… Основният вивновник за всичко това се казва Борислав Юруков! Време е и „професорът“ да иде при Кабмитов – в миналото!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене