Пирин представи официално Северноирландската легенда

Пирин официално представи новия мениджър на отбора – Уорън Фийни. Легендата на Северна Ирландия говори пред медиите на стадион „Христо Ботев“. Той е водил в кариерата си Нюпорт Каунти, Линфийлд и най-стария отбор в света – Нотс Каунти. За последно бе начало на Ардс във второто ниво на футбола в Северна Ирландия. Днес преди обяд е подписал догов за 18 месеца с орлетата, призна също така,че не парите са го довели в България, а проекта „Пирин“.

„Изключително съм щастлив, че съм тук. Чакам да се случват само хубави неща.

Развълнувам съм от това, което видях до момента. Изобщо не съм се чудил какво решение да взема – да дойда или не. Проектът е изключително интересен и вълнуващ за мен, хареса ми. Развълнуван съм, че имам възможността да участвам в този проект.

Вече бях тук. Видях с какво се разполага като футболисти. Има с какво да се работи. Пирин е добър отбор. Единствено очаквам да имаме резултати на терена.

Всъщност съм бил в България и преди, по време на предсезонна подготовка. Познавам България като футболна държава. Понаучих малко от историята на Пирин и след това не съм имал никакви съмнения дали поема отбора. Футболът е моят живот.

Разлика между Пирин и Нотс Каунти? Президентът на Нотс Каунти беше луд, в добрия смисъл на думата. Всички в клуба се отнасяха отлично към мен и семейството ми. Уважавам много предходния си клуб. Но Пирин е възможност за мен. Проектът е прекрасен. Ще дам всичко от себе си за клуба.

Да, вратовръзката ми е тематична. Зеленото е прекрасен цвят. Свързан е естествено с националния отбор на Ирландия. Гледал съм стари мачове на Пирин. Хареса ми изключително темпераментната публика. Радвам се, че ще има такава публика“, коментира Фийни при представянето си.

Той призна ,че очаква до дни да дойдат в България съпругата му и 4-те му деца. Още повече ,че госпожа Фийни е и мениджър на съпруга си. Най-големият му син пък тренира футбол в Плимут Аргайл. Фийни бе лаконичен, че няма претенции към определeн стил на игра,за него важна е победата във всеки мач. Работи се по въпроса и за неговите помощници, които също ще бъдат от родината на футбола. Фийни снощи е имал и дълга среща с футболистите от отбора./pirinsport.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене