Ето кой ще връща пари на ДФ „Земеделие“ от нашия край! Топ хотелиери като семейство Кацилови, Мустафа Мейзинев и още…

Преди дни от ДФ . „Земеделие „ обявиха ,че голяма част от одобрените и финансирани със стотици  хиляди лева  проекти за изграждане на „Къщи за гости“ ще връщат над 4 милиона лева за не спазени клаузи и задължения по договорите . Повече от въпросните нови длъжници на  държавата ,ще връщат на 100% дадената им субсидия . Така  както пика Топ Преса  най- много са глобените собственици на „Къщи за гости“ в общините Гърмен и Хаджидимово .Преди дни ,министъра на земеделието Десислава Танева заяви категорично че държавата няма да поеме или опрости нито един лев  и санкционираните собственици ще върнат в пълен размер получената субсидия .

Според публикуваният списък  от ДФ“Земеделие „ 386 505 рева ще връща ЕТ „“Мавродиев -73 който е построил „Къща за гости „в местността „Браста“ на територията на общ. Гърмен.

ЕТ „ Ахмед Билюков“ е мече длъжник на държавата с 329 145,68 лв . за намерените нарушения при проверките на обект“ Ремонт на ресторант и вили д фитнес в гърменското село Марчево .

„Син Гардън“ ЕООД /без значение кой стои зад въпросното дружество  ще връща на държавата  сумата от 389 5131,37лева за констатираните от проверяващите нарушения в изградения семеен хотел в село Огняново . Става въпрос за хотел „Елеганс“ на скандалния пишман строител и бизнесмен Мустафа Мейзинев.

„КИК Краси“2012  ЕООД  по същите причини ще връща на държавата пълната субсидия от 391 160 лева  за изградената в Огняново  общ. Гърмен „Къща за гости“

ЕТ „Вероника Кацилова „ на  Спортно развлекателен център с места за настаняване „Белите скали“  също попада под ударите на закона за не спазени клаузи и задължение по договора за отпуснатата й субсидия за реализация на  проекта . Тя  ще връща  на държавата също цялата получена  субсидия в пълният й размер която е в размер на 391 хиляди и  160 лева .

„Зиро Център“ ЕООД  също ще връща в пълен размер  получената субсидия  за построяване на „Къща за гости „ в гърменското село Крушево  в размер на 390 253 ,96 лева .

ЕТ Гълабица Мавродиева също е наказана при   направените проверки от ДФ „Земеделие „ да върне в пълният размер субсидията за установените нарушения в построената в село Марчево „Къща за гости „която е р размер на 391 130 лева .

Парите за изграждане , дооборудване  и обзавеждане  на къща за гости в хаджидимовското село Лъки  ще връща също и ЕТ Надежда Пейчева .Те са в размер на 391 160 лева .

364 653,77 лева  ще връща   също за нередности по договора с ДФ“Земеделие“ и ЕТ Ева Шалдон за   къщата  за гости  в гърменското село Лещен.

ЕТ Искра Оракова  ще трябва да възстановява в пълен размер субсидия от 178 608 лева  а  ЕТ Красимира Дукинова за взета субсидия за нередностите и не правилната експлоатация на две  Къщи за  гости в село Ковачевица общ. Гърмен . ЕТ  Искра Оракова  ще връща  също на 100% получената субсидия която е в размер на 391 160 лева .

ЕТ Мария Работова вече е длъжник към държавата с 299 402 лева които ще трябва да върне за установените нередности в построената Къща за гости“ .

162 824,74 лева  ще връща за  нарушени клаузи и задължения в договора с ДФ“ Земеделие „  и собственичката на  Къща за гости –Кристина Ижбехова .

От ДФ „Земеделие“ увериха , че всички проверки по отпуснатите субсидии за Къщи за гости все още не са приключили и се очаква нарушителите или така наречените злоупотребилите  с държавни средства  да се окажат още повече .

На този етап , на повече от 30 къщи за гости в Благоевградска област са наложени санкции в размер на сто процента от европейската помощ, получена по Програмата за развитие на селските райони.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене