Марек падна и от Спортист, екшън след мача в Дупница

Нова загуба в Югозападната Трета лига инкасира отборът на Марек, отстъпвайки с 2:3 у дома от Спортист (Своге). Срещата мина под диктовката на гостите, в чийто състав личаха извесни имена като Дарко Савич, Борислав Стойчев, Симеон Иванов-Матераци, Владимир Каптиев, Томи Костадинов, Даниел Васев и др.

Още в  10-ата минута гол на  Димитър Владимиров бе отменен заради засада. В 37-ата минута капитанът на дупничани Росен Йорданов уцели гредата от пряк свободен удар, а минута по-късно Марек все пак поведе в резултата. Разписа се Христо Каймакански, който излезе сам срещу протовниковия вратар от съмнително положение за засада. Много бързо гостите обърнаха резултата в своя полза. В 50-ата минута Каптиев бе изпуснат от защитата на Марек и направи 1:1, а пет  минути по-късно Радослав Илиев се възползва от лошо излизане на вратаря на дупничани Гоцев при контраатака и изведе гостите напред . Каптиев вкара втория си гол в 83-ата минута за 1:3 и изглеждаше, че всичко е решено. Марек обаче намали в ответната атака чрез Йорданов за 2:3 и хвърли всичко в атака.

В оставащите минути се стигна до разбърквания пред вратата на Спортист, при които на 2 пъти дупничани поискаха дузпа. Такава обаче не бе отсъдена, а това още повече отприщи напрежението. Златният шанс за Марек бе в добавеното време, когато Владимиров не успя да отбележи, получил топката в малкото наказателно поле. След последния съдийски сигнал играчи на Спортист провокираха колегите си от Марек и се стигна и до екшън на терена с участието на всички футболисти./PirinSport.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене