Съдия Атанас Кобуров се кандидатира за председател на Районен съд – Петрич

Той е единственият, подал документи за участие в конкурса за административен ръководител, стана ясно от сайта на ВСС. Досега начело на Районния съд беше неговата съпруга Мая Банчева-Кобурова, която изкара два успешни мандата. Атанас Кобуров има 18-годишен стаж в правосъдната система и с ранг на съдия от ВКС и ВАС.  Той е завършил право в СУ „Климент Охридски” през 1998 г., след което e бил младши съдия в Окръжен съд – Благоевград, а от 2003 г. досега е районен съдия по граждански дела в Петрич.

В управленската си концепция, представена пред ВСС, той акцентира, че ще се стреми да запази и надгради отличните показатели в работата на съда – срочност и качество на съдебните актове, които при инстанционния контрол се потвърждават на 80% .

В Районен съд – Петрич работят 7 съдии, като той е един от малкото без битови проблеми след откриване на новата, модерна и функционална сграда в центъра на града. Извън професията си съдия Атанас Кобуров е почитател на тениса и през последните години печели титли от участие в състезания за аматьори.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене