Победа за Патриотите: Минималната пенсия става 250 лв.

Минималната пенсия да се повиши на 250 лв.

Държавата поема разходите за такси в детската градина на децата от 4-годишна възраст от слаби социални семейства.

70 млн. лв. ще бъдат отделени във фонд за изграждане на нови детски градини и училища, като ангажиментът на правителството е такъв фонд да бъде определян и за следващи години.

Тези решения за взети на политически съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти и бяха оповестени пред медии в парламента.

Увеличаването на пенсиите е част от програмата за управление на държавата, залегнало по настояване на патриотите с оглед повишаването на доходите на българите. Пред журналисти вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира, че увеличението на минималната пенсия на 250 лв. засяга около 800 хиляди български пенсионери и ще влезе в сила от 1 юли 2020 г.

Второто решение, което е взел политическият съвет на управляващите, цели приобщаването на децата от ниски социални слоеве към образователната система. Бе пояснено, че идеята е четири, пет и шестгодишните деца да задължително да посещават детска градина, като държавата поема разходите за такси на тази група деца.

Също така е решено първият ден от болничните да не се заплаща – както е във всички държави на ЕС.

Предложенията ще бъдат внесени между първо и второ гласуване на Законопроекта за държавния бюджет за 2020 година в Народното събрание от депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене