Илия Магов от Мосомища получи поредна присъда от 1,8 г затвор при строг режим на изтърпяване на наказанието

С оглед могобройните осъждания на осъдения рецидивист от гоцеделчевското село Мосомища, Илия Авр. Магов и с оглед на това, че последното престъпление е извършено скоро след поредното му излизане от затвора, съдът в Гоце Делчев реши, че по отношение на подсъдимия Магов, следва да бъде приложена разпоредбата на чл.24 от НК по отношение на наказанието лишаване от свобода.

В същото време отчитайки сравнително младата възраст на осъдения и обстоятелството, че престъпленията за които Магов е наказан са различни по вид, а наложените му наказания „лишаване от свобода“ се различават значително по размер, съдът счете за необходимо, че по определеното общо наказание лишаване от свобода следва да бъде увеличено.

Така определеното общо наказание „лишаване от свобода“ на основание разпоредбата на чл. 57, ал.1, т.2, буква „б“ и „в“ от ЗИНЗС следва да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим.

Съдът определи и наложи  на осъдения Илия  Ааврамов Магов живущ в село Мосомища, едно от най-тежките наказания сред осъдителните му присъди които са  една от 2018 година и две наказания от 2019  година, а именно – наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца и глоба в размер на 2000 лева.

От така наложеното общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, следва да бъде приспаднато изтърпяното такова по НОХД № 232/2019 г. по описа на Окръжен съд Благоевград което следва да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим.

Според направената справка, осъдения за пореден път рецидивист Илия Магов, наложените му наказания, както и последната присъда са за кражби, употреба и разпространение на наркотични вещества, скандали, побоища, трафик и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене