ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПО ПРОЕКТ, ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ПРОВЕДЕ С ОСМОКЛАСНИЦИ В СУ САТОВЧА СТАРШИ УЧИТЕЛ МАРУСЯ ЛОЗАНОВА

Във връзка с „ПРОЕКТ” „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1, Училищно образование на СУ „Св.св.Кирил и Методий, с. Сатовча, г-жа Маруся Лозанова – старши учител по английски език, проведе интерактивен урок по английски език с учениците от 8 клас при СУ „Св. св.Кирил и Методий“, с. Сатовча.

Учениците работят по учебна система: „Legacy for Bulgaria – А1”, изд. Longman. Урокът е Обобщение на първи модул на тема „Hello” с продължителност – 40 мин.

Целта на този урок бе да се изготви мисловна карта на изучения материал в първа единица на учебника, включваща граматика, лексика, въображение и креативност.

Очаквани резултати: изработване на обща мисловна карта, в която учениците показват знания, умения, въображение, виждане и креативно мислене за важните части от изучавания учебен материал.

Учителят започна с кратка беседа за основните методични единици, след което раздели учениците на групи и екипи.

Класната стая бе подготвена предварително с различни кътове, позволяващи на учениците да работят в екипи. Те имаха възможност да разположат белия лист на възможно най –подходящо място, така, че всички да могат да виждат и да работят заедно.

Учителят написа на средата на бялата дъска основното заглавие от първа единица. Заедно с учениците оформиха клоните на мисловната карта, като използваха различни цветове. След това, групите работиха по оформените „клонове” на мисловната карта. Всякa група работи като използва учебника за намиране на най – точните думи, които поставиха и използваха за оформянето на клоните.

Учениците работиха върху бял лист, в центъра на който бе написана думата от съответния клон, оцветена в същия цвят, както бе на бялата дъска. След завършване на клоните, всеки екип си избра ученик, който довърши клона на бялата дъска и говорител, който показа готовата карта пред класа. Екипите имаха по три минути да представят своето творчество.

Учителят наблюдава за правилното произношение, правилното изписване на думите на белия лист и на дъската, както и цялостното изпълнение на задачата.

Всички ученици работиха много активно, изключително усърдно, с огромно желание и вложиха много емоции, креативност и единство.

Този тип урок е много забавен, интересен, ползотворен и предпочитан от учениците, защото чрез мисловната карта, те достигнаха до крайния резултат и затвърдиха изучения материал в първата единица от обучението по английски език.

Като координатор на Проекта изказвам благодарности на г-жа Маруся Лозанова и креативните ученици от 8 клас.

Информацията е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език и Координатор на Проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене