Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев е първото училище в областта което през настоящата учебна година ще работи с нови методи за изграждане на позитивна образователна среда

След  успешно преминал курс в Барселона – Испания, учителите от Първо ОУ Св. Св. „Керел и Методий“ в Гоце Делчев, Невена Гушкова, Марияна Рускова и Гергана Вълчева ще разпространяват международни теории и методи за позитивно образование, насочени в посока укрепване на образователния процес.

Първо ОУ в Гоце Делчев става единственото в област Благоевград което праз тази учебна година ще работи с нови методи за изграждане на позитивна образователна среда.

Курсът „Щастливи училища: позитивно образование за благополучие и развитие на жизнените умения“ се осъществи в три мобилности, в периода 04.11. – 09.11. 2019 г., в Барселона, Испания, проект „Динамика в процеса на образование, възпитание и социализация в иновативното училище“, програма „Еразъм+“. Обучението се проведе в Europass Teacher Academy, с преподавател Марта Мандолини – специалист в областта на позитивната психология и арт-терапията.

Участниците в проекта се запознаха с основите на позитивната психология, предпоставка за създаване на позитивен учебен климат в класната стая, както и с методите за осъществяване на оптималното положително състояние на учениците в посока развитие на техните училищни постижения за благополучие и емоционално състояние. Учителите имаха възможността да бъдат участници в практическо обучение, в сътрудничество с учители от други европейски страни. Те споделиха знания, умения и добри практики с техни колеги от Финландия, Литва и Латвия.

Позитивното образование прави училището щастливо, създава мотивация за успех и екипност, които са гаранция за европейско ценностно, иновативно училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене