Кметът на Симитли на среща при премиера за втората индустриална зона

Сградите на селските кметства в община Симитли ще бъдат санирани. Това става възможно след спечелен проект по европейската програма за развитие на селските райони.

Кметът на общината Апостол Апостолов вчера подписа договора за подобряване на енергийната ефективност, който е на стойност над 800 000 лв. Предстои да стартира процедура за обявяване на обществена поръчка за изпълнението му. Апостол Апостолов заяви, че утре му предстои среща с премиера Бойко Борисов, на която ще се обсъжда конкретно изграждането на втората индустриална зона в Симитли.

Припомняме, че в навечерието на местните избори министърът на икономиката Емил Караниколов  посети Симитли, за да огледа терените на бъдещата зона, която ще бъде изградена върху близо 200 дка на мястото на бившите военни погреби. Тогава министърът заяви, че община е Симитли е сред отличниците и е избрана заради терените, с които разполага и заради добрата администрация.
Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от инвеститори и запълнения капацитет на вече съществуващата индустриалната зона, която се намира на територията на бившето поделение.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене