Под мотото „Разказвам за Христо Ботев” седмокласници от Трето ОУ в Гоце Делчев представиха живота, творчеството и дейността на великия Христо Ботев

С отлично изработени и презентирани проекти, ученици от VII „Б“ клас на Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, представиха живота, творчеството и дейността на великия борец за свобода Христо Ботев.

Здравислава Узунова и Валентина Иброшева запознаха своите съученици с жизнения път на Христо Ботев, част от революционната му дейност, както и с творбите „Майце си“ и „Обесването на Васил Левски“. Седмокласничките анализираха двете Ботеви произведения, с което направиха силно впечатление на съучениците си.

Костадин Грозданов, от същия клас пък,се бе заел с трудната задача да представи писмата, които Ботев е писал до семейството си и до Найден Геров. Костадин се справи отлично с поставената задача, като я представи по изслючетелно  интересен начин.

Голямо впечатление направи и мащабния проект на Вероника Шагова и Георги Шагов, които представиха на своите съученици 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботев и неговата чета“ 2018 г., тъй като самите ученици няколко пъти са преминали 120-километровия маршрут от Козлодуй до Околчица. Впечатлени от видяното, емоцията повреме на похода и от наученото, те решиха да представят всичко това, което са преживели и научили от участието си в туристическия поход.

С богат снимков материал и с отлично презентиране на проекта, Вероника и Георги също впечатлиха своите съученици.

За изработване на проектните задачи седмокласниците имаха на разположение няколко седмици, в които да организират индивидуалната или груповата си работа, както и да изработят проектите на хартиен носител. Проектите бяха представени в избираемите учебни часове по български език и литература, а за цялостната организация на часа отговаряше учителят по български език и литература на VII „Б“ клас – Александър Халачев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене