10 проблеми, които парите не могат решат

Зигмунд Фройд е казал, че ако някога му се наложи да избира между богат пациент и беден пациент, ще избере богатия.

Причината е, че първият вече е натрупал състояние и е разбрал, че не парите са решението на проблемите му, пише Forbes.

Много хора смятат, че притежанието на няколко имота, яхти и коли би им осигурило доста по-добър живот. Парите са необходимост и средство, за да се живее добре. Има проблеми обаче, които те не могат да решат.

 

А управлявайки състоянието си, милиардерите могат да си създадат следните сериозни главоболия:

1. Те се притесняват много повече за богатството си

Изглежда, че хората, които се притесняват за пари или са крайно нуждаещите се от тях, или са супер богатите. Последните непрекъснато се тревожат да не ги изгубят и дали са ги инвестирали правилно.

2. Не знаят кои са истинските им приятели

Милиардерите смятат, че голяма част от взаимоотношенията им с хората се формират на база тяхното финансово състояние. Едва ли всички ще са склонни да общуват с вас, ако знаят, че няма да бъдат облагодетелствани от това.

3. Много хора не ги харесват

Ако, например, сте наследили богатството си, ще привлечете доста завист и злобни нападки.

„Виждал съм много хора, които си признават, че са богати и в този момент се разплакват „, казва психологът Робърт Кени.

4. Няма имат удовлетворение от ежедневната работата

Много хора мечтаят никога да не работят, но животът им става безцелен. Професионалният им път или пък започването на стартъп са нещата, които най-много говорят за успеха на човека и му създават репутация и контакти.

5. Те се притесняват повече за децата си

Докато много милиардери изразяват задоволство от качеството на образованието, което получават децата им, други се притесняват, че парите ще ги направят неамбициозни.

6. Непрекъснато се съревновават с останалите милиардери

Всеки иска да има най-луксозната яхта, последния модел кола и жилище в най-добрата локация на града. Но когато бъдат изпреварени в това отношение, богатите се чувстват зле, защото се смятат за победени.

7. Подаръците губят стойността си

Представете си свят, където всичко, което подарявате се оценява само според паричната му стойност. Винаги ще има сравнение с това, което сте подарили предходната година и дали последният подарък е по-скъп или не.

8. Собственик е на много имоти, но изгубва чувството за „дом“

Милиардерите притежават много жилища, резиденции на красиви места, мезонети в скъпите квартали. Те обаче не се установяват в нито едно от тях и нямат такова място, което да чувстват като истински дом.

9. Истинската любов е невъзможно да бъде открита

Когато става дума за любов, положението е наистина сериозно, защото богатите не могат да се доверят на никого. Те смятат, че половинките им са с тях, заради парите.

„Надявам се да не ми се обидят за това, но най-добрата професия за една жена е да стане съпруга на заможен мъж“, казва бракоразводният адвокат Реймънд Туут.

10. Чувстват се все едно нямат право да се оплакват

Много хора непрекъснато изразяват недоволството си от нещо. Дори обаче да имат повод, милиардерите чувстват, че нямат право да се оплачат, заради натрупаното благосъстояние и начина, по който ще ги възприемат останалите.

Изводът е, че богатите имат по много от всичко, но количеството е за сметка на качеството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене