Веселина Грахльова от село Сапарево, която страда от детска церебрална парализа, се нуждае от средства за лечение!

Здравейте! Аз съм Веселина Грахльова

Моята борба започва още от детството, когато диагнозата Детска церебрална парализа определя живота ми и до днес. Над 17 операции, години рехабилитации, множество консултации в България и чужбина и редица специалисти, които се борят за подобряване на състоянието ми. Пътят е труден, но това, което ми дава сили са семейството ми и надеждата, че всяка малка стъпка е стъпка в правилната посока. Изпитанията са много, грижите на семейството ми също. Силните болки в мускулите и ставите през последните месеци са непоносими и съм постоянно на болкоуспокоителни. Това ме накара да потърся алтернатива за лечение отново навън, и така стигнах до клиника Memorial Bahçelievler Hastanesi в Истанбул. Там обещават да ми помогнат, чрез специална програма, включваща рехабилитация, физиотерапия, стая за ходене в безтегловност и единственият в Европа революционен робот-Локомат. Необходимата сума за лечението ми е 13 000 евро за процедури и около 2 000 евро за разноски по престоя ми в Турция, който ще бъде един месец.

Моля, помогнете ми да променя, както моя живот, така и този на моето семейство.

Защото заедно можем повече!

Защото има надежда!

Благодаря ви от сърце!

Това е информацията в сайта www.Bg.HelpKarma.com който все по често помага на хората отколкото родната ни Национална здравноосигурителна каса…

Благодарение на рубриката ни „ИСКАМ ДУМАТА“ майката на Веселина Грахльова, Йорданка се свърза с нас. Ето какво каза тя по телефона:

Разкажете историята, защо търсите помощ от нас. В какво се състои проблема?

– Това момиче за втори път го връщат от здравната каса. Един път във Франция. Сега за втори път. Тя си посегна на живота зимата. Не иска вече да живее в количка. В чудо сме цялото семейство.

Проблема се състои в това, че дъщеря ми е с детска церебрална парализа. Изхарчихме купища пари, за да я лекуваме в България. Била е на няколко несполучливи операции. Била е на рехабилитации. Стигала е до прохождане с патерици, но падна и счупи дясната ръка. Озовахме се пак на нулата. Започнахме наново битката. Не постигнахме много в България. Затова се насочихме към Франция. 2011 г. я заведох в Париж. Професор Ерик Маскарс каза, че трябва да бъде оперирана при тях. За да може да се изравни едното краче с другото. Тъй като има накланяне в тазобедрената става и скъсяване на крак. Тогава пуснах документи към здравната каса. Отказаха ми с мотив, че това нещо може да бъде направено в България. Доктора в Париж беше категоричен, че колегите в България са си оставили ръцете върху нея. Затова и е в това състояние. Пропуснати са абсолютно всички мускули на разкрач. Те не могат да я държат както трябва. Наложи се по спешност да бъде оперирана 2016 г. Започнаха силни болки по цялото тяло. Вкарах я в частна клиника в Пловдив. Започнахме операциите една след друга. Тоя месец разкрач. Другият месец ахил. Третият месец коляно. Успяхме да освободим тази болка. Но тя изпадна в психическо разстройство. Наложи се и психиатри да се борят, за да я върнат към нормални разсъждения. Стигнахме до дъното. Изправихме я по някакъв начин след седем-осем месечно лечение. Тръгнахме отново да я лекуваме, защото тя не е спирана от лечение…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене