Свържете се с нас

Политика

Атанас Стоянов: Всичко онова, което говорихме по време на кампанията, сега трябва да го облечем в действия

Публикувано

на

Вратите на кмета ще бъдат отворени по всяко едно време, посочи новоизбраният кмет на община Сандански – Атанас Стоянов пред камерата на „Нет Плюс“. Подкрепата, която той получи на балотажа, засвидетелства силна ангажираност към жителите на общината.

Подкрепата, която получих, трябва да бъде претворена в дела и ангажименти, свързани с развитието на нашия град и добруването на гражданите. А това става вече без толкова политическа работа, колкото експертна. Оттук насетне заедно с бъдещия общински съвет ни чака много работа и заедно с екипа, който предстои да предложим.

С оглед на общинските съветници не мисля, че ще е проблем да сформираме мнозинство. В крайна сметка всеки един от тях декларира загриженост за нашата община и това ще бъде водещо. Мнозинството за мен нито е проблем, нито самоцел. Просто трябва всеки да е на мястото, за което е избран и след четири години да оправдаем доверието на хората, заяви Стоянов.

Несъмнено трябва да има оптимизация на общинската администрация. Тя трябва да бъде най-вече работеща, да е в полза на санданчани. В конкретика не мога да влезна, ще видим в четвъртък, когато ще положим клетва. Аз съм бил и два пъти председател на общинския съвет и общинската работа не ми е чужда, надявам се бързо да вникна в материята, за да може максимално ефективно да започнем работа, категоричен бе кметът на Сандански.

Трябва да определим своите приоритети – образование, култура, спорт, младежи, сигурност – всеки един заслужава внимание. Трябва така да бъде разпределен бюджетът, за да няма ощетен приоритет и съответно гражданин. Кметът с личен пример трябва да даде новата посока. Всичко онова, което говорихме по време на кампанията, сега трябва да го облечем в действия. Всяка една от обществените сфери няма да бъде забравена, завърши Стоянов.

pirinsko.com

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Политика

Президентът Румен Радев: Повече от хилядолетие Зографският манастир отстоява българската вяра

Публикувано

на

Държавният глава удостои игумена на манастира архимандрит Амвросий с орден „Стара планина“ първа степен за неговите заслуги за укрепване на православното духовенство в Света гора и развитие на българо-гръцките отношения.

Архимандрит Амвросий е игумен от 1997 г. и има огромен принос за запазване на българския характер на манастира „Св. Великомъченик Георги Зограф“, обновяване на манастирския комплекс, опазване на културно-историческото наследство, развитието на манастирската библиотека и привличането на поклонници.

Манастирът има значима роля и за организирането, финансирането и обучението на българските деца в неделното училище в град Солун.

В тържественото отбелязване на празника на Зографския манастир участваха и Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, представителят на правителството на Република Гърция за Света гора губернаторът Костис Димчас и стотици поклонници.

www.e-79.com

коментара

Продължете с четенето

Политика

Определени са кметските наместници в Община Банско

Публикувано

на

Екипът на кмета на община Банско вече е в пълен състав. Пряко избрани от съжителите им, в кметските кабинети влязоха Петър Галчев в гр. Добринище и Фаим Молла в с. Филипово. Общинският кмет Иван Кадев определи свои наместници в съставните на общината села.

В най –голямото село с наместник – с. Места с 225 жители, ще работи Елена Кюлева. В с. Кремен, където живеят 160 човека – наместник е ДИМИТЪР ЦУКОВ .

В останалите села на община Банско жителите са под 100, но и там кметът ще има свои представители. В с. Обидим – Мариана Парлапанова, в с. Осеново – Георги Чипилев и в най-малкото село – Гостун, където жителите са едва 30, наместник е Илия Белев. През следващите четири години те ще осъществяват връзката на хората от селата с общинската управа в Банско.

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ