Кметът на Белица Радослав Ревански стартира ударно новия си мандат

Кметът на Белица Радослав Ревански стартира ударно новия си мандат. Само два дни след полагане на клетва и встъпването му в длъжност той подписа поредния спечелен проект на стойност 145 хил. лева за енергийна ефективност на две обществени сгради. Проектът е за прилагане на мерки за енергийна ефективност на две обществени сгради в селата Кузьово и Орцево и се финансира по Програмата за развитие на селските райони.

Двете сгради се намират в центъра на селата и в тях се помещават кметствата, които ежедневно се посещават от десетки хора. С реализирането на проекта ще се създаде благоприятна работна среда и ще подобри обликът на малките населени места на общината.

„Този проект изпълнява част от обещанията, които дадохме по време на предизборната си кампания с ангажимент към малкия човек в община Белица – хората в малките населени места. Защото и там живеят хора и заслужават да живеят в приятна атмосфера. Това е една инвестиция, която ще зарадва хората и в двете села от общината”, сподели Радослав Ревански.

Добрата новина за малката община Белица идва само година след като местният парламент даде зелена светлина на кмета Радослав Ревански да предприеме всички необходими действия по кандидатстването по проекта пред Държавен фонд „Земеделие”. Само за един мандат кметът на малката планинска община и екипът му успяха да спечелят десетки проекти за милиони левове. Благодарение на това започна да се променя обликът както на административния център, така и на съставните села в общината. Амбицията на кметския екип е придобиване на земите около Семково и развитието му като туристическа и ски дестинация.

ЯНА ЙОРДАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене