Цветелина поднася с много финес, любов, професионализъм – Слънчова сестра

През последните години, певицата Цветелина се утвърди, като една от най-обичаните и популярни фолклорни певици у нас. Тя направи своята категорична заявка за това с народния албум „Завръщане към корените“, с който беше чест гост на различни общински празници, фолклорни фестивали и народни веселия. Този албум направи своята сто процентова успешна реализация и е време за нов фолклорен сингъл, който Цветелина поднася с много финес, любов, професионализъм и слънчеви усмивки.

Песента, носеща заглавието „Слънчова сестра“, е по музика и текст на самата изпълнителка. Стихът е изчистен, в традициите на най-добрия стил на българското песенно народно творчество.  В една радостна амалгама от чувства, ритъм, поетични образи и магична история за любов и щастие, авторката ни приема в обятията на мечтите. Аранжорът Ангел Ефтимов е придал на музиката модерно фолклорно звучене, което е в един от най-любимите за танцуване ритми 9/8.

Според музикални специалисти, песента „Слънчова сестра“ има заряда на тотален хит, който ще влезе в ежедневието и празниците на всеки любител на българския фолклор. Едва ли ще се намери сърце, което да не трепне и затанцува още при първите ритми, а текстът се запява веднага. Видеоклипът е заснет в с. Труд – комплекс „Дияна“. В него вземат участие талантливите танцьори от фолклорен ансамбъл „Седенчица“ – гр.Пловдив, с хореограф Нели Карабахчиева. Интересното е, че собственичката на комплекса Дияна Копринкова, дизайнерката на костюмите Донка Сапунджиева, и фотографката Ваня Христова са и танцьори към самодейния състав на „Седенчица“. Това доказва, че българския фолклор заема все по-трайно място в живота на хора от различни професионални сфери, обединени от нашите песни и ритми.

За стайлинга на Цветелина са се погрижили модните къщи „Дона-Сед“ и „Илтокони“.

Премиерата се състоя на 10.11.2019,  във фейсбук страницата на Цветелина, Официалния й канал в Youtube и фейсбук страницата на  Фен Фолк Тв.

Онлайн клип – https://youtu.be/HDfM0x7CWQw

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене