Прогноза за времето – 9 ноември (събота)

Днес през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България и планинските райони – до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°, по-ниски в крайните северозападни райони. Това съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 20°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 17°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа до умерен, по високите и открити части и временно силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°. В неделя през страната ще премине атмосферно смущение. Облачността от запад ще се увеличи и на места в Западна и Централна България ще превали дъжд, над 2000 м – сняг. В Източна България ще остане с до умерен южен вятър и по-топло, с температури до 22°-24°, в останалата част от страната, където вятърът временно ще се обърне от запад-северозапад, максималните ще бъдат между 15° и 20°. В южните райони на Рило-Родопската област са възможни по-съществени количества на валежа, както и гръмотевици.

В началото на следващата седмица температурите още малко ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 17° и 22°. Минималните ще бъдат: в по-голямата част от Западна България между 4° и 10°, на изток между 12° и 16°. Облачността ще бъде предимно висока и средна. Вятърът – с източна компонента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене