/ВИДЕО/ Официално връчиха днес, удостоверение на Владимир Москов, за кмет на община Гоце Делчев

В съответствие със Закона за местните избори, със заповед на областния управител Бисер Михайлов, днес я община Гоце Делчев бе свикана първото заседание на Общински съвет Гоце Делчев с новоизбраният общински съвет.

Председателят на Общинската изборна комисия, Ваня Кехайова, съобщи пълните резултати от изборите и връчи на новоизбраният-стар кмет на общината, Владимир Москов, удостоверение за спечеленият от него вот за кмет на община Гоце Делчев. Областният управител Бисер Михайлов поздрави с избора кмета Москов, кметовете на населени места в общината и общинските съветници и изказа увереността си че, дадените им към избирателите обещания ще бъдат изпълнени, защото това е очакването на гласоподавателите.

Като повелява законът, всички новоизбрани кметове и съветници положиха клетва, че през следващите четири години ще работят за добруването на хората и успешното продължаване на развитието на общината. На единствената точка на първото заседание, съветниците проведоха и избор на свой председател. От различните групи постъпиха само две предложения – за адвокат Костадинка Богданова от ГЕРБ и за инж. Димитър Балтаджиев от БСП, На проведеният таен избор, в урната бяха намерени 29 бюлетини, колкото са и съветниците. Три от тях бяха недействителни, девет за адвокат Костадинка Богданова и седемнадесет, за инж. Димитър Балтаджиев.

При този резултат, инж. Балтаджиев бе обявен за новият председател на Общински съвет на община Гоце Делчев. „За мне е голяма чест да бъда председател на ОбС Гоце Делчев. Ще положа всички усилия да не разочаровам нито хората в залата, така и нашите избиратели които са ни гласували доверието да бъдем в тази зала“, каза инж. Балтаджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене