Свържете се с нас

Политика

Димитър Русков е новият председател на Общинския съвет в Банско

Публикувано

на

Димитър Русков бе избран за председател на Общинския съвет в Банско на днешната права учредителна сесия. Той  е общински съветник от листата на НДСВ – втората политическа сила в  местния парламент.

В присъствието на негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, на народния представител Александър Мацурев и на много жители на община Банско, клетва положиха новоизбраните съветници, кметът на общината Иван Кадев, кметовете на град Добринище – Петър Галчев и село Филипово – Фаим.

В 17-ет членния Общински съвет разпределението на мандатите е между представителите на шест политически партии и коалиции. Това са: ВОЛЯ – 2, Коалицията „БСП за БЪЛГАРИЯ“ – 2, Местна коалиция „ВМРО-КП Алтернатива на гражданите“ – 2, НДСВ – 5, ГЕРБ – 6.

В заседанието участва Иван Стоянов, заместник-областен управител на Благоевград.

Бившият кмет Георги Икономов, който вече е само общински съветник,  предаде ключа от общината на наследника си Иван Кадев, като му пожела здраве и успехи.

pirinsko.com

коментара

Политика

Президентът Румен Радев: Повече от хилядолетие Зографският манастир отстоява българската вяра

Публикувано

на

Държавният глава удостои игумена на манастира архимандрит Амвросий с орден „Стара планина“ първа степен за неговите заслуги за укрепване на православното духовенство в Света гора и развитие на българо-гръцките отношения.

Архимандрит Амвросий е игумен от 1997 г. и има огромен принос за запазване на българския характер на манастира „Св. Великомъченик Георги Зограф“, обновяване на манастирския комплекс, опазване на културно-историческото наследство, развитието на манастирската библиотека и привличането на поклонници.

Манастирът има значима роля и за организирането, финансирането и обучението на българските деца в неделното училище в град Солун.

В тържественото отбелязване на празника на Зографския манастир участваха и Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, представителят на правителството на Република Гърция за Света гора губернаторът Костис Димчас и стотици поклонници.

www.e-79.com

коментара

Продължете с четенето

Политика

Определени са кметските наместници в Община Банско

Публикувано

на

Екипът на кмета на община Банско вече е в пълен състав. Пряко избрани от съжителите им, в кметските кабинети влязоха Петър Галчев в гр. Добринище и Фаим Молла в с. Филипово. Общинският кмет Иван Кадев определи свои наместници в съставните на общината села.

В най –голямото село с наместник – с. Места с 225 жители, ще работи Елена Кюлева. В с. Кремен, където живеят 160 човека – наместник е ДИМИТЪР ЦУКОВ .

В останалите села на община Банско жителите са под 100, но и там кметът ще има свои представители. В с. Обидим – Мариана Парлапанова, в с. Осеново – Георги Чипилев и в най-малкото село – Гостун, където жителите са едва 30, наместник е Илия Белев. През следващите четири години те ще осъществяват връзката на хората от селата с общинската управа в Банско.

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ