Свържете се с нас

Таблоид

Ефирбет – актуални прогнози за всички излъчвани мачове по света и у нас

Публикувано

на

Почитателите на спорта често могат да бъдат изгубени в редицата спортни събития. За истинския спортен фен е наистина невъзможно да пази база от данни за няколко първенства, предстоящи трансфери, състояние на отбора и друга допълнителна информация.

 

Почитателите на залози също не биха могли да инвестират цялото си време в гледане на спортни събития и прочитане на всичко от информационния поток. Принципно е възможно, но кой би причинил доброволно такова натоварване? Точно тук на помощ идват и спортните прогнози. След като за спортните събития няма никаква почивка, реномираните букмейкъри отдавна са решили проблема с актуализирането и подбирането на най-важната информация за предстоящите дербита и сблъсъци.

Спортните прогнози са създадени, за да изкарват най-кратко и точно информацията за състоянието на футболните отбори. Анализаторите споделят последните няколко срещи на отборите, обръщат внимание на резултатите, фокусират се върху потенциалните шансове и както се изисква в този случай, запазват пълен неутралитет и се стремят да не влияят на играчите при правенето на залог. Това е обикновената практика и като цяло може да спести много повече време от традиционните спортни сайтове, които между редовете се опитват да вмъкнат някоя друга реклама, досадни банери и всякакви други форми за натоварване и разсейване.

Прогнозите не са нещо ново в света на онлайн букмейкърите, но пък все по-често навлизат за родните играчи и позволяват ориентиране в обстановката. Точно по тази причина може да откриете сериозни мнения по някои от най-актуалните първенства в Европа, включително и Шампионска лига. Нашата препоръка е да се запознаете с футболните прогнози на анализаторите в https://efirbet.com/ , където ще откриете и ревюта на букмейкъри и промо кодове към тях.

 

Прогнозите обикновено са още едно футболно мнение, което може да помогне за окончателното решение, но както се досещате, нито един букмейкър не е категоричен в изказванията си. Въпреки това трябва да бъдем спокойни, че когато един човек прекарва цялото си време в изготвяне на прогнози, рано или късно достига до точните заключения и успява да се настрои на вълните на футболното дерби. Досещате се, че това не е работа за един човек, а за цял екип, който да следи и анализира информационния поток за всички възможни разминавания, следователно не трябва да се притеснявате, че нещо би могло да бъде пропуснато.

Когато има създаден екип от професионалисти и всяко дерби е добре познато, прогнозите за европейските клубни турнири биха могли да изненадат мнозина. Създаването на диалог между анализаторите най-често предоставя адекватни и отново неутрални прогнози, които ориентират играчите. В Efirbet ще откриете мнения за футболната картина в Англия, Испания, Германия, Италия, Франция, Шампионска лига, Лига Европа, Национални отбори и Копа Америка. Някои критици биха попитали къде е отишла родната „А“ група, но ще напомним, че за нея има предостатъчно експерти и съответно анализите не биха били необходими. А и пийпъл метричните данни показват, че средностатистическият човек знае много за родния футбол.

С какво тази информация помага най-много на играчите в онлайн платформата? Спортните анализатори често предлагат залози точно там, където смятат, че има най-голям шанс за победа и печалба. На база създадената картина ще подскажат къде наистина може да спечелите не само адреналин и емоции, но и пари. От другата страна на букмейкъра може да откриете хора, които не се занимават просто с копиране и превеждане на текстове. В Efirbet ще попаднете на професионалисти със сериозен стаж и аналитична мисъл. Всеки написан ред е добре премислен от автора, а това е рядкост в днешно време.

Спортните прогнози не задължават никого към правенето на залози, те могат да бъдат доста добре анализирана картина на настоящите и актуални събития, което от своя страна е просто още една възможност за ориентиране и опознаване на някои от най-сериозните и грандиозни футболни дербита. Високото ниво на професионализъм се демонстрира под формата на кратки и актуални текстове с достатъчно аргументи относно предстоящия изход на футболните сблъсъци след 90 минути. За финал не трябва да забравяме, че футболът е винаги игра на съдбата и последната дума има топката. И ако евентуално бъдете запалени по предстоящ мач, можете да обърнете внимание и на телевизионната програма, която дава точно координати като час, дата и канал на излъчване. С други думи това не е просто онлайн букмейкър а информационен център

коментара

Таблоид

Георги Бежански, бившият кмет на благоевградското село Падеш и президентът Румен Радев носеха на ръце иконта на „Свети Георги“ в Зографския манастир

Публикувано

на

Георги Бежански, бившият кмет на благоевградското село Падеш, президентът Румен Радев и още стотици мъже понесоха на ръце чудотворната икона на Свети великомъченик Георги, днес на 16 ноември, когато българския манастир в Света гора, чества втория си храмов празник.

„Ако се помолиш от сърце, докато я носиш, „Свети Георги“ ще ти помогне, ще чуе молитвата и ще я изпълни, стига тя да е за добро на хората и на самия човек, който се моли“, гласи преданието.

На малкия Георгьовден- днес и на 6 май, изнасят Аравийската икона от „Зографския манастир“ и с нея тръгва литийно шествие от миряни и монаси. На този ден се отбелязва пренасянето на мощите на светеца от мястото, където е измъчван, в Лида. Празникът се чества и в още един светогорски манастир „Ксенофонт“, но в „Зографския манастир“ е по-тържествено.

Основаването на българския атонски манастир „Св. Вмчк Георги Зограф“ може да бъде отнесено към началото на Х в. Според легендата братята Аарон, Мойсей и Йоан се заселили на Света гора, за да водят монашески живот. Славата на праведния им живот постепенно се разнесла и все повече хора започнали да се присъединяват към тях. Появила се необходимост да се изгради църква и тримата братя помолили Бог да им покаже кой да бъде нейн патрон. Те подготвили дъска, за да зографисат върху нея образа на небесния покровител, щом той им бъде разкрит. Една нощ дъската се обляла в ярка светлина. Когато се приближили, братята видели красива икона с образа на св. Георги. Той сам се бил изписал върху дъската. Светията се проявил като живописец – затова и манастирът бил наречен „Св. Вмчк Георги Зограф“. Чудото дало името на българската атонска обител, с което тя станала известна през вековете.

За произхода на Аравийска чудотворна икона на св. вмчк Георги се разказва следното: През 12. век бедуините от Йорданска Арабия избивали християните край град Лида и разграбвали домовете им. Един благочестив християнин, за да запази от поругание светата икона, я пуснал в морето. Иконата плавала сама, неизвестно колко време, и дошла до Ватопедското пристанище. Когато била забелязана, лодки от различни манастири влизали в морето, за да я вземат, но тя се отдалечавала. Но когато влязъл един благочестив старец от Зографския манастир, тя сама се приближила и била извадена на брега. Възникнал голям спор между много отци от различни манастири, като всеки искал да отнесе това съкровище и тази светиня в своята обител. Понеже не стигнали до съгласие, Предстоятелят на Света Гора – Протът, заедно със старците от Светата община, потърсили начин да разберат към кой манастир ще благоволи Светият Победоносец. Накрая решили да я качат на младо муле и да го оставят свободно да върви и където спре – там да оставят иконата. Когато го натоварили, то, без да бъде водено и насочвано, с равен и спокоен ход се отправило към светата Зографска обител. Изкачило се на хълма на запад от манастира и там останало неподвижно. Като видели това чудно дело, светогорските отци дарили иконата на Зографския манастир и тържествено – с кадилници, свещи и песни, я пренесли до съборния храм и я поставили до левия стълб на църквата, където стои и до днес, за честно поклонение на всички. А на хълма била построена малка черква за спомен на чудното събитие. И до днес на всеки панигир на манастира се прави литийно шествие с тази икона, от съборния храм до малкия „Св. Георги“ на отсрещния хълм и обратно. Върху сегашния ѝ сребърен обков стои следният надпис (даден тук в превод на новобългарски): „Тази чудотворна икона на светия славен великомъченик, победоносец и чудотворец Георги по неведомо Божие повеление доплува през морето от Арабия до Света гора Атонска и отначало засия като слънчев лъч в пристанището на Ватопедския манастир. Щом видяха това, монасите от останалите атонски манастири също се стекоха към това чудо, като всеки от тях желаеше да прибере иконата в собствения си манастир, но по волята на Бога и на страстотърпеца Георги тя пак по чудодеен начин се премести оттам и се засели в Зографската обител, където и до днес тази икона дарява непрестанни чудеса на усърдните богомолци, които с вяра идват на поклонение в тази обител. В чест и памет на светия славен великомъченик Георги този обков бе направен със старанието на преподобните отци от Зографския манастир Викентий и Анатолий и с даренията на христолюбиви раби божии, одески славянобългарски търговци родом от разни епархии на Македония, чиито имена са записани в съборната книга за вечно възпоминание сред достоблажените ктитори на тази света обител. 1822 [година], Санкт Петербург.“ В последните години обаче този обков не е слаган на иконата, а тя стои подпряна на мястото си, сякаш готова веднага отново да тръгне на литийно шествие.

Многобройни са светините в Зографската св. обител на Св. Гора Атон, но сред тях на особена почит са трите чудотворни икони на св. вмчк Георги, намиращи се в съборния храм на манастира, носещ също името на Победоносеца Великомъченик: Фануилската чудотворна икона на св. вмчк Георги, Аравийска чудотворна икона на св. вмчк Георги и Молдавска чудотворна икона на св. вмчк Георги.

И днес трите чудотворни светини продължават да бдят над Зографската света обител, да я пазят и укрепяват, та да пребъде през вековете. А многобройните поклонници ежедневно се покланят пред светите икони, търсейки помощ и застъпничество от освободителя на пленници, на бедните защитника, на немощните лекаря, победоносния великомъченик Георги!

Георги Бежански, бившият кмет на благоевградското село Падеш и президентът Румен Радев носеха на ръце иконта  на "Свети Георги" в Зографския манастир снимка 1

Георги Бежански, бившият кмет на благоевградското село Падеш и президентът Румен Радев носеха на ръце иконта  на "Свети Георги" в Зографския манастир снимка 2

Георги Бежански, бившият кмет на благоевградското село Падеш и президентът Румен Радев носеха на ръце иконта  на "Свети Георги" в Зографския манастир снимка 3

pirinsko.com

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Районният съд в Дупница призна роднини за виновни в отглеждането и държането на коноп

Публикувано

на

Районният съд в Дупница призна Николина Д. /73 г./ и внука й – Димитър А. /27 г./, за виновни в отглеждането и държането на коноп в двора на обитаваната от тях къща в дупнишкото село Джерман, съобщиха от съда. За двамата са определени еднакви наказания – „лишаване от свобода“ за срок от две години, с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лева.
В парник, намиращ се в двора на къщата, в съучастие като съизвършители, през май 2016 г. двамата са засели и отглеждали растения от рода на конопа. „Става дума за 13 стръка коноп /марихуана/ с общо тегло на изсушената листна маса 11 530 грама, на стойност 69 180 лева“, уточниха от съда.
Районният съд в Дупница призна двамата подсъдими за виновни и за това, че през октомври 2016 г. в с. Джерман, на тавана на къщата, са държали високорискови наркотични вещества – марихуана, с общо тегло на изсушената листна маса 2790 грама, на стойност 16 740 лева.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилския окръжен съд в 15-дневен срок.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ