Свържете се с нас

Анализи и Коментари

Най – младата съветничка от ДПС в област Благоевград Емел Хавальова пред Топ Преса: Искам да покажа че ние младите мислим за бъдеще тук в България а не през Терминал 2!

Публикувано

на

Най младата общинска съветничка от ДПС от област  Благоевград е в община Хаджидимово Емел Хавальова само на 21 години събра 140 гласа с преференция и влиза в ОБС – Хаджидимово. Независимо че имаше и още 47 броя недействителни бюлетини с номер 112 но без да е отбелязано номера на партията, Емел ще работи в полза на обществото, както обеща. Топ Преса подкрепи младостта, безкористно и от сърце, вярвайки че госпожица хавальова ще бъде светъл лъч и извор н амного положителна енергия в работата на местния парламент. Ето и първите думи на младата дама, за влизането и в политиката: Искам да работя за рзвитие на общината и да покажем че и ние младите мислим за нашето бъдеще тук в България а не през Теминал 2. Искам да благодаря на жителите на нашата община че ми дадаха възможност и ми гласуваха доверие с тяхната помощ ще градими и правим родния край, все по добро място за живот ипросперитет“ Заяви Емел специално за Топ Преса. Ние убедени сме и жителите на Хаджидимовско от сърце и желаем успех!

коментара

Анализи и Коментари

Мариета Димитрова: Очаквам ревизия на общината в Благоевград

Публикувано

на

ПО НЕЙНИ ДУМИ ХОРАТА СА БИЛИ УМОРЕНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА КАМБИТОВ

Журналистът Мариета Димитрова гостува в предаването „ЕвроДиков“ с водещ Сашо Диков по телевизия „Евроком“. Мариета Димитрова е собственик и главен редактор на сайта „Благоевград нюз“.

Тя коментира загубата на втория тур на местните избори на кандидата на ГЕРБ в Благоевград – Атанас Камбитов. След 8-годишно управление на града, той загуби на балотажа от Румен Томов.

„Той говори за фондация „Америка за България“, която финансира един мой проект, който е в сила от година и половина. Преди това аз също съм работила по антикорупционни схеми“, заяви Димитрова.

На въпрос на водещия каква според нея е причината за загубата на Камбитов, тя отговори:

„Хората в Благоевград бяха уморени от управлението. Да, градът е по-красив – имаме градинки, площадки, но хората няма къде да работят. Благоевград е градът в България с една от най-ниските работни заплати“.

Журналистката добави още, че бившият кмет е водил един стандарт на живот, който не е отговарял на доходите, които той е получавал.

„Доста време ние бяхме опозиционната медия в Благоевград. Вече го няма г-н Камбитов и ние ще можем да общуваме с повече хора. Аз много разчитам новия кмет на Благоевград да направи ревизия на общината“, завърши Димитрова.

eurocom.bg

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Истината в прав текст! За един напазаруван академичен вот в ЮЗУ! Вършете това за което са ви избрали, и не забравяйте, че ние ви наблюдаваме!

Публикувано

на

За един напазаруван академичен вот!

Гласове се купуват, защото хората се продават! ЮЗУ не прави изключение, освен изпити вече явно се купуват и преподаватели. На килограм и то без пари и по точно с чужди пари! За един таблет и едни пари за дрехи и символичното повишаване на заплатите, точно преди решаващи избори. Гласовете се пазаруват с парите на бюджета на университета, що за абсурд може да е това. Това може да се случи само в автономната академична общност и то в България. По стара традиция това се нарича „с чужда пита, помен правят“. Питата за по сигурно е била раздавана лично от Ректора, които е уважил само и единствено този факултетен избор, защото тук е трябвало да всее страх и почитание – страхопочитание. Най-евтино се оказа, че се продават гласовете на онези преподаватели, които идват да преподават от столицата. Идват с един голям сив  автобус, които вече е полупразен, стават рано пътуват 2 часа, за да дойдат до Благоевград, защото просто не могат да намерят работа в София, и са се хванали като удавник за сламка за заплатката си, която по размер е равна на възнаграждението в София на сервитьорките или кварталните магазинерки. Или просто са назначени, за да се появяват в университета, когато има избори, без да им пука какво причиняват на града с подкупния си вот, а и често дори без д аидват на лекции пък камо ли на изпити. Леко по скъпо се продават гласовете на студентите, които след вербален натиск или след обичайната заплаха „няма да завършиш“ или простото писане на оценки, защото са част от общото събрание и са галеници на преподавателите, се огъват и с приведена глава пускат бюлетината в малката непрозрачна урна. Наведена е защото в нея все още има колебание, че не прави нещата правилно, или просто мисълта, че от него просто не зависи нищо.

Това е нашият извод, това е нашата епикриза!

За съжаление единственият шанс институцията да се излекува бе пропилян от самата нея и тя ритуално в тоги, и с скрипт в ръка се самоуби. Вчера бе правният факултет, утре е ректората. Други ден, за съжаление, градът!

Да някой купува гласове. Друг си ги продава. Трети като нас е будната съвест, която явно мозъкът не слуша, а действа, за да нахрани агонизиращото тяло. Агонизиращо в смъртна конвулсия!

Но има надежда! Спокойно! 1/3 от преподавателите, предполагаме местните и истински достойни и ценни хора показаха, че някой субекти може и да се продават за жълти стотинки, но други имат съвест и гласуваха  с високо вдигната глава и революционен блясък в очите. Революцията не бе успешна, но точно тези 30 % от преподавателите са фактора, който е тук в града, и заради който си заслужава все още организмът да живее. Добрата новина е, че ги има и ние като външен безпристрастен наблюдател се радваме, че те преодоляха страха си и се идентифицираха и излязоха от сянките и удобството си, за да дадат своя вот за ново начало. Те са вече фактор и са консолидирани не от друго, а от това, че те носят полъха на промяната. Те са важните вече  и са вече тези с които трябва новото ръководство да се съобразява и да зачита. Ако не го прави, може да се окаже, че мандата никак няма да е спокоен.

Въпреки всичко в деня след изборите, томаховките трябва да бъдат заровени и независимо, че изборът според нас не е най-правилният, той вече е факт. Но томаховките не трябва да бъдат заровени дълбоко, за да не позволяват на победителите да си мислят, че те владеят напълно, защото не можеш да владееш душата на човек. Тялото да! Душата никога!

Успех на новия екип и се надяваме да не ви виждаме повече на кориците на вестниците.

Не ни давайте повод!

Вършете това за което са ви избрали, и не забравяйте, че ние ви наблюдаваме!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ