Свържете се с нас

Политика

Димитър Балтаджиев е новият председател на ОБС – Гоце Делчев!

Публикувано

на

Преди броени минути след проведен таен вот на новозаклетите общински съветници от ОБС – Гоце Делчев, за техен председател беше избран Димитър Балтаджиев от БСП. Той влезе в битка с общинския съветник от ПП ГЕРБ Костадинка Богданова. Други предложения за председател нямаше. Топ Преса излъчи на живо във фейсбук, тържественото заседание по заклеването на ОБС и встъпването в седми мандат на кмета Владимир Москов. Балтаджиев беше избран с пълно мнозинство, за него са гласували 17 съветника, за Богданова само 9 а имаше и три невалидни бюлетини. Така този мандат общинския съвет ще се ръководи от нов председател и това е Димитър Балтаджиев от БСП. Успоредно със съветниците Топ Преса направи също, своя анкета във фейсбук, оказа се че гражданството на Гоце Делчев също припознава Балтаджиев за председател, като за него гласуваха 80 процента от читателите а за Богданова – едва 20 процента. Топ Преса желае успех на новия местен парламент и на кмета Владимир Москов.

 

коментара

Политика

Президентът Румен Радев: Повече от хилядолетие Зографският манастир отстоява българската вяра

Публикувано

на

Държавният глава удостои игумена на манастира архимандрит Амвросий с орден „Стара планина“ първа степен за неговите заслуги за укрепване на православното духовенство в Света гора и развитие на българо-гръцките отношения.

Архимандрит Амвросий е игумен от 1997 г. и има огромен принос за запазване на българския характер на манастира „Св. Великомъченик Георги Зограф“, обновяване на манастирския комплекс, опазване на културно-историческото наследство, развитието на манастирската библиотека и привличането на поклонници.

Манастирът има значима роля и за организирането, финансирането и обучението на българските деца в неделното училище в град Солун.

В тържественото отбелязване на празника на Зографския манастир участваха и Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, представителят на правителството на Република Гърция за Света гора губернаторът Костис Димчас и стотици поклонници.

www.e-79.com

коментара

Продължете с четенето

Политика

Определени са кметските наместници в Община Банско

Публикувано

на

Екипът на кмета на община Банско вече е в пълен състав. Пряко избрани от съжителите им, в кметските кабинети влязоха Петър Галчев в гр. Добринище и Фаим Молла в с. Филипово. Общинският кмет Иван Кадев определи свои наместници в съставните на общината села.

В най –голямото село с наместник – с. Места с 225 жители, ще работи Елена Кюлева. В с. Кремен, където живеят 160 човека – наместник е ДИМИТЪР ЦУКОВ .

В останалите села на община Банско жителите са под 100, но и там кметът ще има свои представители. В с. Обидим – Мариана Парлапанова, в с. Осеново – Георги Чипилев и в най-малкото село – Гостун, където жителите са едва 30, наместник е Илия Белев. През следващите четири години те ще осъществяват връзката на хората от селата с общинската управа в Банско.

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ