Нова информация за състоянието на Стефан Данаилов

Ламбо отново е изваден от медикаментозната кома, лечението продължава

Жизнените показатели на Стефан Данаилов леко са се подобрили и лекарите са го изключили от апаратното дишане, за да продължат лечението. Той е в съзнание и говори, пише „Монитор“.

Свижданията с актьора обаче са силно ограничени, както БЛИЦ вече съобщи, за да се избегне риск от инфекции за отслабения му организъм.

Племенницата му Росица Обрешкова се е видяла само за 5 минути с него и сподели, че според нея няма развитие нито в посока подобрение, нито в посока влошаване. Рехабилитационните процедури и масажи не спират, за да не получи големият актьор рани от залежаване и да не се обездвижат ставите му.

Актрисата Ирен Кривошиева пък нито потвърди, нито отрече да го е посетила. „Напишете добро и добро ще се случи“, прибави своето пожелание тя към добрата енергия на почитателите му.

Голяма метастаза в лимфен възел в областта на белия дроб е причината за тежкото състояние на Стефан Данаилов, който се бори за живота си в реанимацията на Военномедицинска академия.

Дихателната недостатъчност, заради която се е наложило да му бъде направена трахеотомия и да бъде поставен на апаратно дишане, затруднява и сърдечната и бъбречната дейност на актьора. Метастазата е открита още при приемането на 76-годишния Стефан Данаилов във ВМА.

През 2013 г. Мастера бе диагностициран с Неходжкинов лимфом – заболяване, при което злокачествените клетки се образуват в лимфната система. Тогава засегнатият лимфен възел е в коремната област, но въпреки лечението сега медиците са открили голямо образувание в областта на белия дроб.

Посещенията при актьора са строго забранени, защото имунната му система практически не функционира. Лекарите отказват да предоставят информация освен на най-близките му – племенницата му Росица Обрешкова и доведения му син Росен Цанков.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене