Прогноза за времето – 8 ноември (петък)

Днес ще бъде топло с максимални температури между 20° и 25°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, често намаляваща през нощта до ясно, през деня – до слънчево време. Предимно облачно ще е над крайните северозападни райони и Рило-Родопската област и там ще има превалявания от дъжд. В Източна България ще духа умерен южен вятър, като на места северно от планините ще се проява като фьон – временно силен и поривист. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура 18°.

Атмосферното налягане малко ще се понижи, но ще се задържи по-ниско от средното за ноември.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен южен вятър. Максимални температури между 19° и 23°. Температурата на морската вода е около 17°, на север от н. Калиакра – около 14-15°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с превалявания от дъжд главно в Рило-Родопския масив. На отделни места там е възможно да прегърми. Над Странджа-Сакар и Източна Стара планина ще има временни разкъсвания на облачността и повече слънце. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 7°.

През почивните дни ще има променлива облачност, отново по-топло и с повече слънце на изток, където вятърът ще се задържи от юг, а в западните и южните райони на места ще превали дъжд, с по-голяма вероятност в неделя. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски.

В понеделник южният пренос временно ще отслабне и температурите още малко ще се понижат. Минималните ще бъдат между 4° и 9°, в югоизточните райони и по Черноморието до 12°-13°, а дневните – между 17° и 22°. Облачността ще бъде предимно висока и средна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене