Открити занятия  по Националната  Програма  „Иновации в действие“  проведоха в Трето ОУ  с гостите си от Попово

Днес в Трето ОУ „Братя Миладинови“ в  Гоце Делчев, се проведоха няколко открити занятия, на които присъстваха гостуващите учители и ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“  Попово . Гостуването на учителите и учениците  от Попово бе ,по повод реализирането на дейностите по НП „Иновации в действие“.Сред гостите бе и Екатерина Текерска – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия, РУО – Благоевград.

Проведени бяха  три открити урока.

Първият бе проведен в иновативната паралелка – I“ Б“ клас, с учител  Емилия Москова. Представеният урок бе по околен свят на тема: „Разказвам за моя град“. Урокът включваше богат снимков материал, мултимедийна презентация и практическа работа по изработването на мисловни карти от учениците. Гостите се запознаха с местоположението, забележителностите и промишлеността в гр. Гоце Делчев, както и с най-посещаваните туристическите обекти в района.

Вторият представен урок бе по човекът и природата на тема: „Свойства и значение на водата“. Той бе представен в III „Б „ клас (също иновативна паралелка) от г-жа Мария Пиргова.

Урокът бе съчетание от нагледни опити, лекционен курс и практически задачи. Учениците изготвиха пълни мисловни карти, които ще им бъдат от полза не само при усвояване на новия материал, а също така и при систематизирането на знания. Впечатление направи представената мултимедийна презентация на тема: „Източници на замърсяване“.

Представена на гостите бе и презентация на тема: „Иновацията „Мисловни карти“ в образователния процес“ в Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Денят продължи с посещение на занятие, водено от учетелите Красимира Стоева и Александър Халачев, които показаха интердисциплинарен урок по български език и литература и изобразително изкуство на тема: „Фолклорен (традиционен) календар – Празници (Кукери, Тодоровден, Лазаровден, Цветница, Гергьовден) в V „Б „клас.

За по-добрата атмосфера повреме на урока се погрижиха двамата учители, които бяха облечени в народни носии, а изненадата в края на часа – изиграването на танца „Ръченица“ от седмокласници, още повече вдигна градоса на  доброто настроение.

Полезната и  добра  среща и проведените мероприятия бяха последната стъпка по реализиране на дейностите по спечеления от Трето ОУ „Братя Миладинови“в  Гоце Делчев и ОУ „Св. Климент Охридски“,  Попово проект „Иновации в действие“.

Срещите между двете училища бяха ползотворни и приятни. Учителите си обещаха и организирането на други бъдещи срещи и обмяна на опит и добри практики.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене