Свържете се с нас

Култура

Художникът Кръсто Терзиев представи своя проект „Ротация“ в родния Сандански

Публикувано

на

Стойности и значения, идващи от света
на познатото/непознато

Ценители, колеги, приятели и почитатели от цялата страна се събраха, за да се насладят на една от най-очакваните изложби, включена в празничната програма за честванията на 107 години от освобождението на Свети врач (гр. Сандански). Авторът показа 23 широкоформатни творби от цикъла „Ротация“.

Имаме всички основания да оценяваме живописта на Кръсто Терзиев като едно послание на стойности и значения, идващи от света на познатото/непознато. Той успява да създаде една напълно модерна като естетическо внушение живопис, която съхранява непреходните художествени ценности. Със своята изложба Кръсто ни помага да преодолеем дистанцията между „Естетика и дигитален свят – време и пространство“. В цикъла „Ротация“ философските разсъждения на автора са основа, която цели да даде рамка, разкриваща границите. Картините излъчват активни енергийни полета със зона на присъствие и зона на въздействие, които докосват жадуваното тайнство с въображението, готовността на душата да вдишва време и пространство.

…художникът не е достатъчно да рисува добре, той трябвя и да мисли подобаващо. Основният проблем днес е как да влезем в дигиталния свят, как да се адаптираме в една все по-доминирана от него реалност, която драстично ни променя както в мисленето, така и в практиката, споделя авторът.

Зрителят усеща свръхактивни енергийни центрове, който активират милиардното датиране в поднесената ни деструктурирана реалност. Това е изложба на единство на възприятията, модел на неподозирани стойности, това е докосване до индивидуалния свят на твореца, докосване и до нашия свят, който му противостои и който творецът преобразува чрез въображението си. Всички тези картини представляват реката на събитията – музиката на живота. Това е изложба на назоваването, на търсенето и намирането, разказ за уникалността на човешкия дух.

 

 

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

За втори път национална журналистическа награда печели училищния вестник „Светилник“ на НПГ „Д.Талев“ в Гоце Делчев

Публикувано

на

Екипът на училищен вестник „Светилник“ при НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев спечели трето място в Дванадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе`2019.

Това е второ национално отличие за вестника.

Тази година в конкурса участваха над 200 ученици от страната.

НПГ репортерите се представиха със свои журналистически материали в различни жанрове – интервюта, новини, репортажи.

Учениците Катрин Петкова, Мария Гудева, Георги Вакареев, Георги Темелков, Никола Иручев, Георги Попов, Георги Карапетров, Анастас Бутилов, Костадин Мандев, Костадин Дерменджиев получиха заслужено грамота и купа – висока оценка за професионализма и усърдието, с които работят във вестника.

Училищните журналисти и техният ръководител и главен редактор на вестника – главен учител Елена Търтова са много горди с постижението и мотивирани да продължават медийната си дейност, като надграждат и уплътняват индивидуалния образ на в. „Светилник“ с нови журналистически теми и жанрове.

 

коментара

Продължете с четенето

Култура

Празник на Младото вино 2019 ще се проведе в ресторант-енотека Uva Nestum

Публикувано

на

 

ПОСРЕЩАНЕ НА МЛАДОТО ВИНО на 21.11.2019г. от 19:00ч в ресторант-енотека Uva Nestum.

Свързано изображение

ПРАЗНИЧНО МЕНЮ
Домашно приготвени разядки – кьопоолу и пастет, поднесени с прясно изпечени брускети
Апетитни воденички от петел от нашето стопанство, приготвенис карамелизиран лук
Телешки бифтек с домашно приготвени BBQ сос, чедър сос и яйце, поднесен с микс от свежи зелени салати
Изкусителен ябълков тарт с ванилов сладолед
Придружени с Младото вино на изба Uva Nestum2019!
Цена на куверт: 45 лв
Тел. за резервации: 0889 816 611

Зповядайте!

Ще Ви очакваме!

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ