Тема с продължение! Попълвани ли са бюлетини в Копривлен със симпатично мастило?

Жители на хаджидимовското село Копривлен са гласували на местните избори на 27 октомври с химикал със симпатично мастило, което изчезва от бюлетината. За това сигнализира кандидат-кметът на населеното място Ангел Зайков, издигнат от Инициативен комитет.

„Момиче е подало сигнала до ОИК-Хаджидимово. Те е попълнило трите бюлетини – за кмет на общината, за кмет на кметство и за общински съветници. Докато попълвало последната бюлетина, забелязало, че на първата вече избледнява мастилото. След нейния сигнал е взет този химикал, но по-късно изчезва”, твърди Ангел Зайков.

При броенето на бюлетините е отчетено, че върху тези, които са най-отдолу, на първите гласували избиратели, има оказано механично въздействие, но няма мастило.

Протоколът е подписан с особено мнение, като е описана въпросната констатация. Този проблем е отчетен и в трите вида бюлетини.

Искане за касиране на изборите в Копривлен вече е внесено в Административния съд в Благоевград. Жалбата е подписана от Ангел Зайков и от 8 кандидати за общински съветници от различни политически формации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене