Задушено телешко

Приготвяне25 мин.

Готвене60 мин.

Общо85 мин.

Порции4-5

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
телешко месо – 600 г цяло парче
картофи – 10 бр.
доматено пюре – 1 с.л.
олио – 100 мл
моркови – 2 – 3 бр.
целина – 1/2 парче
чесън – 1 глава
дафинов лист – 1 – 2 бр.
лук – 1 глава
брашно – 1 с.л.
магданоз
черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сложете цялото парче месо да се запържи в олиото от всички страни.

Посолете и сипете гореща вода, колкото да го залее половината от месото.

Когато месото започне да омеква, прибавете нарязания на ситно лук, нарязаните моркови, настърганата целина, скилидките чесън и дафиновия лист.

Когато месото стане почти готово, трябва да добавете картофите.

Когато и картофите са почти готови, запържете брашното с 2-3 с.л. олио, прибавете разреденото доматено пюре, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Варете още няколко минути. В готовото ястие сосът трябва да покрива половината месо. Поднесете резен от телешкото, полят със соса.

 

Източник: recepti.gotvach.bg/- Задушено телешко

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене