Похвално! „Шапковътъ кръчмъ“ описана със сърце и душа в новата книга на българска писателка!

Ивилена Самуилова

Ивилена Самуилова

Ивинела Самуилова определена като най – сърцатата българска писателка, описа със сърце и душа, гостоприемството и невероятната положителна енергия от село Делчево и култовата „Шапковътъ кръчмъ“ там. В книгата си „Пътеписи за душата на България“, Самуилова определя селото и кръчмата, като спасение от градската джунгла и като неповтомиро място, за да докаже че освен за релакс и почивка, Делчево и „Шапковътъ кръчмъ“ са идеален извор на вдъхновение.

Ивинела Самуилова е родена на 10.04.1971 г. в гр. Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология.

През 2008 г. Ивинела Самуилова се запознава с Алексей Бъчев – по това време психолог в Министерство на отбраната. Тя е изключително заинтригувана от личността му и от начина, по който работи с хората, потърсили помощта му и започва да записва това, което той прави. В края на 2009 г., вдъхновена от подхода на психолога, Ивинела Самуилова написва романа “Животът може да е чудо”, убеждавайки Алексей да запази истинското му име в книгата, защото иска повече хора да научат за него.
Книгата се радва на изключително топъл прием, преиздавана е няколко пъти, а през 2014 година читателите я поставят на първо място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Семинарите, които Алексей води, се превръщат в едни от най-популярните форуми за себепознание у нас.

Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.
Други книги от авторката:
– „Ако животът не е чудо„, 2012 година, ИК „Хермес“
– „Жената, която търсеше любовта“ – 2013 година, ИК „Хермес“. Книгата получи приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“ на фондация „Човешката библиотека“
– „Къде отиваш, пътнико?“, 2014 година, ИК „Хермес“. Романът зае второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“ и влезе в ТОП 20 на площад „Славейков“ на най-четените български книги.
– „Гатанки от небето„, 2015 година, ИК „Хермес“.

Ивинела Самуилова се изявява също и като преводач от испански език и като редактор. Нейни преводи са романите на превърналата се в любимка на българската аудитория испанска писателка Мамен Санчес: „Щастието е чаша чай с теб“, „С вкус на прясна лимонада“, „Забранява се недоверието в съдбата“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене