Прогноза за времето – 7 ноември (четвъртък)

Днес времето остава доста топло за сезона, показва прогнозата за времето на НИМХ.

И днес времето ще е динамично с температури, главно в източната половина от страната, значително по-високи от обичайните. Облачността над страната ще е разкъсана, с повече слънчеви часове на места в източните райони. Над Западна България ще е предимно значителна и на места в северозападните райони, а до вечерта и през нощта срещу петък на повече места в Западна България ще превали дъжд, в отделни райони с гръмотевици, съобщи в. Сега.

В източната половина от страната ще продължи да духа умерен, северно от планините и временно силен югозападен вятър, а в Западна България вятърът ще се обърне от запад северозапад и с него ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще бъдат в широк интервал – от 14°-16° в крайните северозападни райони до 24°-26° в източните райони и северно от планините.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно облачно и максимална температура 21°.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща на места до слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21-25. Температура на морската вода е 15-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще има разкъсана, над масивите от западната половина от страната значителна облачност. На места там ще превали дъжд, а по най-високите части на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата – бурен югозападен вятър, като привечер в ниските планински части вятърът ще се ориентира от запад.

Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Слънцето изгрява в 7 ч. 07 мин. и залязва в 17 ч. 13 мин. Продължителност на деня 10 ч. 06 мин.

Луната изгрява в 15 ч. 21 мин. и залязва в 01 ч. 42 мин. Фаза на Луната: три дни след първа четвърт. Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 1975 г. минус 15.3°, а най-високата през 2016 г. 22.6°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 1920 г. минус 11.2°, а най-високата през 1969 г. 22.5°. Най-ниската температура на тази дата в Плевен е измерена през 1988 г. минус 5.5°, а най-високата през 1963 г. 26.4°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за ноември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене