Ваня Маникатева, член на Националния съвет на БСП и Областен председател на Младежкото обединение в БСП: Инж. Румен Томов ще управлява Благоевград с подкрепата на съгражданите си

Ваня, благодариш на всички, които са гласували за Румен Томов. Пишеш във фейсбук статус, че можем да променим живота и съдбата си. Как очакваш да стане това?
– Да, благодаря на 18 700 наши съграждани, които подкрепиха инж. Румен Томов и нашата програма за прозрачно и честно управление на община Благоевград. Наистина мисля, че ще променим живота и града си към по-добро. Ние, младите в БСП искаме да върнем младите хора в родния им град с конкретни мерки: намаляване на бюрокрацията и корупцията, онлайн услуги от общината, подкрепа за малките бизнеси, за местните производства, програма за стартъпи, младежко участие в управлението, експертен икономически съвет към общината.  От ден първи ще работим за повишаване на доходите и достоен живот. Инж. Румен Томов получи категоричен мандат от своите съграждани за това. Това е отговорност.

БСП бе първата партия, която подкрепи Томов. След това подкрепа дадоха и всички неуспели кандидат кметове на първи тур. Сега очаквате ли да поискат и те парче от баницата?

– Нашият кмет получи подкрепата на почти всички политически сили в града за балотажа. Обърнахте ли внимание, че тя дойде като призив да се гласува срещу модела „Камбитов“? Разказаха се детайли за конкретните корупционни схеми на този модел и призивът беше да го спрем. Благодаря за това на всички политически сили, това е истинското гражданско обединение срещу корупцията! Така че, експертизата на всички политически и граждански организации е добре дошла в нашата борба за „чист“ от мафията и приветлив към гражданите си Благоевград. Чакаме и конкретни сигнали, за да ги проверим…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене