Палачинки с тиквички

40 мин.

10 порции

Необходими съставки:

прясно мляко-1 чаена чаша
брашно-14 супени лъжици
яйца-4 броя
бакпулвер-2 чаени лъжици
тиквички-3 броя
олио-2 супени лъжици
За плънката-сирене 200 грама
сушени домати-10 броя
чесън-4 броя
копър-1/2 връзка

Рецептата:

Тиквички! Тиквички! Тиквички! През зимата ги търсим, през лятото ни писват! За да можем да се насладим на тиквичките пълноценно, трябва да пробваме повече рецепти с тиквички. А рецептите с тиквички са толкова много и толкова разнообразни! Палачинките с тиквички определено се числят към “новите рецепти с тиквички”. Много интересни на вид, познати като вкус, палачинките с тиквички са чудесна идея за разнообразяване на обедното меню. Ако пък ще посрещате гости, не пропускайте да сервирате палачинките с тиквички нарязани на колелца като ефектно предястие.

  1. Първата стъпка от рецептата за палачинки с тиквички е подготовката за сместа за палачинките. Разбивате яйцата, заедно с прясното мляко, след което малко по малко добавяте брашното и бакпулвера, като разбърквате с вилица или тел за разбиване. Измивате тиквичките, почиствате ги, настъргвате ги и заедно с ½ чаена лъжица сол ги добавяте към сместа.
  2. Намажете дъното на плосък тиган с част от мазнината и загрейте добре. Идва моментът, в който трябва да поставите от сместа в тигана. Сложете на няколко места в тигана и с помощта на лъжица и загладете, така че цялата повърхност на тигана да се покрие с тънък слой от сместа. Печете за по 2-3 минути от двете страни, докато палачинката придобие апетитен златист загар.
  3. Готовите палачинки може да завиете със смес по ваш вкус и избор. Сместа, с която са завити палачинките на снимките се приготвя, като натрошеното сирене се разбърква с нарязаните на ситно сушени домати и копър и се добавят счуканите скилидки чесън.

Рецептата за палачинки с тиквички е изпълнена.

supichka.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене