Свършва ли ерата „Жуглеви“ в Ковачевица?

Народното недоволство срещу кметския наместник на сгерминското село Ковачевица ще получи ли своето възмездие? Собственици на имоти и потърпевши от „управлението“ на сегашният кметски наместник Кирил Жуглев, се обърнаха към Топ Преса, да питаме публично, новият кмет на община Гърмен – Феим Иса дзали ще чуе вопъла им? Кирил Жуглев славещ се като един от най- близките хора на рухналата кметица Минка Капитанова, с години създаваше само проблеми на местните, с поведение на местен феодал, той устояваше само своите интереси и интересите на своя бизнес. Кметският наместник на гърменското село архитектурен резерват Ковачевица Кирил Жуглев, тов алято бе спипан в нерегламентирано ползване на вода. Констатацията е направена  при проверка на екип на контролен блок към отдел “Реализация” на ВиК ЕООД – Благоевград. Служителите на водното дружество открили в двора на имота на фамилия Жуглеви външна чешма без открита ВиК партида и без монтиран водомер. Общо пет констативни протокола са съставени при проверките на 20-ина имота в селото, от които 3 за кражба на вода, а 2 са с предписания. Случая обаче се потули и дори не се коментира от кметицата Капитанова, коят ого подмина деликатно въпреси множеството сигнали до нея, информират ни местните.

Селото, в което живеят постоянно под 50 души, от няколко години през лятото минава на воден режим, а от това страда бизнесът на повечето собственици и управители на къщи за гости. Единствено малцината, които са си монтирали хидрофор и водосъдържатели (сред тях е и кметската фамилия Жуглеви), са независими от режима и осигуряват воден комфорт на гостите си.

Съществуващата водоснабдителна система на с. Ковачевица няма капацитет да осигури водоснабдяването след развитието на туризма в селото, в което по статистически данни посетителите са около 1000. Ковачовалии разказват как предците им сами, с доброволен труд на всяко семейство изградили водопровода си през 1947 г. с немски тръби, но през последните години всеки взел да се прави на майстор и с бургия да дупчи където му падне, за да свърже къщата си с централния водопровод. За канализацията местните твърдят, че в Ковачевица тя е направена още преди тази в Лондон. Чрез този сигнал местните дори настояват Жуглев, сам да подаде остявка, защото видимо не се справя с работата си като кметски наместник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене