Свържете се с нас

Скандали

Свършва ли ерата „Жуглеви“ в Ковачевица?

Публикувано

на

Народното недоволство срещу кметския наместник на сгерминското село Ковачевица ще получи ли своето възмездие? Собственици на имоти и потърпевши от „управлението“ на сегашният кметски наместник Кирил Жуглев, се обърнаха към Топ Преса, да питаме публично, новият кмет на община Гърмен – Феим Иса дзали ще чуе вопъла им? Кирил Жуглев славещ се като един от най- близките хора на рухналата кметица Минка Капитанова, с години създаваше само проблеми на местните, с поведение на местен феодал, той устояваше само своите интереси и интересите на своя бизнес. Кметският наместник на гърменското село архитектурен резерват Ковачевица Кирил Жуглев, тов алято бе спипан в нерегламентирано ползване на вода. Констатацията е направена  при проверка на екип на контролен блок към отдел “Реализация” на ВиК ЕООД – Благоевград. Служителите на водното дружество открили в двора на имота на фамилия Жуглеви външна чешма без открита ВиК партида и без монтиран водомер. Общо пет констативни протокола са съставени при проверките на 20-ина имота в селото, от които 3 за кражба на вода, а 2 са с предписания. Случая обаче се потули и дори не се коментира от кметицата Капитанова, коят ого подмина деликатно въпреси множеството сигнали до нея, информират ни местните.

Селото, в което живеят постоянно под 50 души, от няколко години през лятото минава на воден режим, а от това страда бизнесът на повечето собственици и управители на къщи за гости. Единствено малцината, които са си монтирали хидрофор и водосъдържатели (сред тях е и кметската фамилия Жуглеви), са независими от режима и осигуряват воден комфорт на гостите си.

Съществуващата водоснабдителна система на с. Ковачевица няма капацитет да осигури водоснабдяването след развитието на туризма в селото, в което по статистически данни посетителите са около 1000. Ковачовалии разказват как предците им сами, с доброволен труд на всяко семейство изградили водопровода си през 1947 г. с немски тръби, но през последните години всеки взел да се прави на майстор и с бургия да дупчи където му падне, за да свърже къщата си с централния водопровод. За канализацията местните твърдят, че в Ковачевица тя е направена още преди тази в Лондон. Чрез този сигнал местните дори настояват Жуглев, сам да подаде остявка, защото видимо не се справя с работата си като кметски наместник.

коментара

Новини

СНИМКИ / Оскверниха православния мемориален кръст „Памет и вяра“ в Благоевград

Публикувано

на

Вандали надраскаха православния мемориален кръст над Благоевград. Припомняме, че още през 90-те години на XX век, когато изцяло е реконструиран центъра на града, това място на хълма е запланувано за паметник като част от цялостната архитектура на централна градска част. Целият площад „Георги Измирлиев“ е обърнат към хълма, а линията на фонтаните води към мястото, на който сега се издига кръстът. Цялата конструкция на съоръжението е с височина 38 метра, от които 5 метра е бетоновият фундамент с тегло 380 тона. Самият кръст е с тегло около 35 тона и с височина си от 33 метра (символизираща христовата възраст) е най-високото съоръжение в региона. Конструктивнно съоръжението е разделено на 6 монтажни елемента с тегло около 6 тона всеки. Тържественото освещаване на кръста е извършено на Свети Дух- 24 юни 2013 г. Тържествената литургия се води лично от Неврокопски митрополит Натанаил и Драговитийския епископ Евлогий, игумен на Светата Рилска обител. Топ Преса забеляза, че от вътрешната страна на кръста има надписи направени със зелен спрей, най-вероятно от вандали. Това не са графити, не може да го наречем изкуство по никакъв начин…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

КОЙ ЩЕ ГИ НАКАЖЕ??? На вниманието на старши комисар Дойчин Дойчинов, директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград

Публикувано

на

Веднъж оттук, веднъж оттам…

хората се питат, как не ги е срам?!

Читатели на Топ Преса питат редно ли е това… На редакционната ни поща изпратиха две снимки на един и същи полицейски автомобил Kia Ceed с рег.номер: „СВ 4377 КК“, който често паркира на спирките намиращи се успоредно една срещу друга на ул. „Джеймс Баучер“. Служителите на МВР са паркирали автомобила без той да е в специален режим!

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ