Открит урок по география и икономика представи пред петокласниците учителката от Второ ОУ в Гоце Делчев Елисавета Ваклинова

Учителят по история и география във Второ ОУ „Гоце Делчев“ Елисавета Великова представи открит урок с учениците от V „в“ клас на тема: „Сушата и водата на Земята – континенти и океани“.

Целта на полезния  урок бе учениците да се запознаят с континентите, океаните и бреговите форми, като се използват различни методи на работа. По интересен начин учениците провериха знанията си за планетата Земя, като използваха карти за правилни и грешни твърдения. Обясниха вътрешният строеж на Земята с помощта на моделите от пластелин, които бяха изработили много старателно. Поставена им бе задача да ги довършат, като моделират континентите и океаните. Под ръководството на г-жа Великова сами определяха географското положение на континентите и океаните и ги обозначаваха на картите. Ползваха мултимедийна карта, с която се справиха отлично. Учениците обсъдиха екологичния проблем с пластмасата в световен мащаб и се впечатлиха от филма „Пластмасовият остров“ в Тихи океан. Гостите на урока – ръководството на училището и учители останаха  впечатлени от методите на работа на преподавателя и изразиха задоволство от знанията на учениците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене