Свържете се с нас

ВИДЕО

150 години светско образование и 90 годи сграда на училището, честваха в деня на будителите в Гърмен /ВИДЕО/

Публикувано

на

В денят на народните будители, в село Гърмрен, тържествено отбелязаха и 150 години светско образование в будното село и 90 години от построяването на собвена сграда на училището. „Когато преди 90 години се наложило жителите на Гърмен да напуснат старото село и да се заселят на сегашното място, най-напред са построили училището“, каза директорът на училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Гърмен, Стоян Стругов.

За да изразят по-силно духовната връзка между църква и училище, ученици и учители се отдадоха на каузата да  събират средства за да подпомогнат укрепването и ремонта на останалата в старото село  уникалната църква,  „Св. Димитър“. За целта, безвъзмездно бяха предоставени на благотворителен базар домашно изработени кулинарни и изкушения, плетива и битови предмети. Предоставените стоки бяха разпродаден почти на 100% с което за подпомагането на цървата бяха събрани 5 260 лв.

Празненството в село Гърмен приключи с побата музикално-танцова програма изнесена от самодейни ученически групи. Сред официялните гости на празмикът в Гърмен бе и н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

коментара

ВИДЕО

Със 16 230 лв с благотворителна инициатива в Гоце Делчев, ще помогнат на онко болни жени

Публикувано

на

За девета поредна година в Гоце Делчев, сдружение „Хроника срещу рака“, проведоха благотворителен търг за набиране на средства, с които се подпомагат жени с ограничени финансови възможности от Гоце Делчев и региона страдащи от рак на гърдата. Със средствата, които се събират на традиционния благотворителен бал, до сега, около 500 жени вече са получили финансова помощ за преглед, лекарства и операции. Трогателна бе благодарността на Антоанета Дерменджиева, учител-пенсионер, която ползвала средствата предоставени й от сдружението за операция. „Ако не бяхте вие, сега аз сигурно нямаше да съм тук!“, каза Дерменджиева.

Трима доброволци бяха отличени за дългогодишната им активна дейност в подкрепа на жените с онко-заболвания от Гоце Делчев и региона. Честта да връчат грамотите на отличените бе предоставена на зам. кмета на община Гоце Делчев, Валери Сарандев, съветникът на община Сатовча, Зайра Ибишева и на кмета на община Гърмен, Феим Иса.

За тазгодишният търг, граждани, обществени организации, учебни заведения, предприемачи и граждани, предоставиха безвъзмездно за разиграване: кулинарни изкушения, произведения на изкуството от местни майстори, бутикови напитки и бижута. Всички артикули бяха разиграни и продадени. Общата сума която се набра на благотворителния търг, заедно с организираният благотворителен базар, томболата и финансови дарения е 16 230 лв. Тези средства ще бъдат предоставени от сдружението на жени с онко-заболявания което ще бъдат съгласувано с Дирекция „Социално подпомагане“ в Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ГОРЕЩ ВИДЕО АНАЛИЗ! Защо паднаха Камбитов и Икономов!

Публикувано

на

В своето предаване популяризирано във фейсбук и нашия ю туб канал, авторът ни Веселин Стамменов прави ударна и натурална дисекция на изборните резултати. В прав текст се назовават истини, които никъде другаде няма да ги чуете. Гледайте поредния епизод на предаването „Свободни думи“:

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ