Жителите на Усойка на протест заради сухи чешми

протест

Жители на село Усойка, община Бобошево излязоха на протест заради липсата на вода в селото. Новината потвърди кмета на населеното място Красимир Николов. В плановете на жителите на селото е включено да образуват процесия, която през Е-79 да стигне до параклиса в селото, където да се помолят за разрешаване на проблемите с водата.  Кметът  Красимир Николов е категоричен, че пътят няма да се затваря, но хората ще преминават бавно по пешеходната пътека.

Положението се повтаря. Преди години имахме същия проблем и сега отново. Не е логично при толкова много дъжд, при наличие на два кладенеца ние да стоим без вода и чешмите да са сухи, обясни Николов.

През септември 2010 година заради безводието жителите на селото блокираха Главен път Е-79 с надеждата тогавашния премиер Бойко Борисов на път за Благоевград, да види и техния протест. В продължение на 2 часа те напразно чакаха премиера. Срещу 30-те протестиращи бяха изпратени около 30 полицаи от Районното управление на полицията в Дупница, които пазеха да не блокират главния път.

От 50 години в село Усойка през лятото има вода само по един час на ден – половин час сутрин и половин час вечер.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене