Камбитов губи Благоевград?

На първия тур миналата неделя Атанасов Камбитов успя да консолидира 25,65% от избирателитте на града, а Румен Томов – 20,5 %. На болатажа ситуацията се обърна в полза на Томов. Следобедните часове на втория тур на кметските избори поднесоха изненада.  Кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет на Благоевград Атанас Камбитов отстъпи със значителна разлика в кметската напревара с кандидата на БСП Румен Томов, сочиат социологическите проучвания! 

Към 15.30 часа за Атанас Камбитов са гласували 45% от имащите право на глас жители на града.

А пък Румен Томов го изпреварва устойчиво с 52% подкрепа. Към 19 часа основният екзитпол показва че, резултатит за Камбитов се топи до 43 %. Това е първия ясан знак чеКамбитов губи Благоевград. Очаква се вотът от селата и последните часове гласуване, но прогнозите за ГЕРБ за областната столица са меко казано – ОБЛАЧНИ!

На първия тур миналата неделя Атанас Камбитов  успя да консолидира 25,65% от избирателитте на града, а Румен Томов – 20,5 %.

Данните са от междинни проучвания на партийните централи на двамата кандидати.

В Общинският съвет резултатите също са изключително изравнени, като ГЕРБ заема водеща позиция с минимална преднина от 12.25%. Следват Местната коалиция „ЕНП(ЕНП-СДС-БДО)“ с 11.39%, БСП (11.09%) и Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ (8.99%).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене