Ива Уорън, изпълнителен директор на АД ФК „Пирин“: За отбора нямаше да има ново начало, ако не бяхме срещнали подкрепа от д-р Атанас Камбитов

Новото начало на ФК Пирин Благоевград не би се случило ако не беше отличното отношение и спомоществователство от страна на Община Благоевград и д-р Атанас Камбитов. Това заяви изпълнителният директор на АД ФК „Пирин“ Ива Уорън.
„От самото начало и първите разговори, които имахме с ръководството на клуба, д-р Камбитов оказа пълно съдействие и даде зелена светлина, за да може този голям проект да стартира и само за няколко месеца да навакса и изгради структура, за което на други клубове отнема години. Големите планове, които имаме, повечето вече дори стартирали, задължително са обвързани с добрия диалог и вече създадени отлични отношение с д-р Атанас Камбитов. Малко са клубовете в България, които могат да се похвалят с толкова отворено към футбола общинско управление, каквото е това на д-р Камбитов. Напротив, не един и два са примерите, където от липсата на диалог и взаимопомощ, привърженици на отбори с история наистина страдат. Задължително трябва да оценим високо направеното до момента. Ние, като инвеститор, заварихме една отлична основа, която само трябва да надградим. Поехме един добре организиран клуб с изградена и поддържана инфраструктура, като ние внесохме свежестта и новия поглед, който бе нужен за да превърнем ФК Пирин в клуб за пример.
Българският футбол щеше да е на много по-различно и високо ниво, ако общинските ръководства на провинциалните футболни центрове работеха по всеотдайния пример на община Благоевград“, сподели още Ива Уорън.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене