Волен Сидеров: Ръководството на ГЕРБ дължи обяснение

ВМРО и НФСБ бяха само инструмент за разправа с мен

Ръководството на ГЕРБ дължи обяснение защо не изказа позиция за това, че беше направена неправомерна промяна в ръководството на ПГ на Обединени патриоти и АТАКА беше изключена. Нещо, което беше направено от ВМРО и НФСБ със съучастието на ГЕРБ. Това каза пред БНР лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

„Имаме споразумение между трите партии и ГЕРБ. Не може да не ги интересува Борисов и ръководството на ГЕРБ как така единият лидер бива неправомерно отстранен от ПГ и дали това няма да се отрази на общото управление, защото четирима души сме сложили подписи. Това не е вътрешна работа на ОП. Това е работа на цялото управление”, уточни Сидеров.

По думите му е много подозрителна позицията на мълчаливо съгласие на ГЕРБ, която означава съгласие за политическата разправа с АТАКА от инструментите ВМРО и НФСБ. „Това стана, след като заявих ясно, че съм против сделката за самолетите и това да се дават 2 млрд. лв. предварително. Това никъде по света не се е случвало. Цялата операция беше движена от силовия вицепремиер Каракачанов, с което той се сложи пред американците, за да бъде посочен като легитимната патриотична организация”, коментира лидерът на АТАКА.

На въпрос – дали АТАКА остава в управлението, Сидеров върна въпроса, като попита – в кое управление. И уточни, че партията му беше изхвърлена от ПГ и парламентарното мнозинство, както и всички заемани от депутатите позиции в комисии и делегации. „Всичко това се наблюдаваше с мълчаливо съгласие. ГЕРБ можеха да спрат действията и да проверят как стоят нещата и дали ВМРО и НФСБ са прави в озлоблението си към АТАКА. Те не казаха нищо. Може би от някое чуждо посолство са им казали – стига с тази АТАКА, да я натикаме в ъгъла. На практика те ни извадиха от управлението”, акцентира партийният лидер и уточни, че вече никой от малката или голямата коалиция не го търси.

Сидеров коментира излизането си от парламента и припомни, че го е направил, за да спази думата си към избирателите и да не мами хората.

На въпрос – дали така не губи националното си значение, той отговори: „Аз не мога да загубя националното си значение, защото съм оставил след себе си идеология – 15 години политическа дейност и преди това публицистика. Всичко това не може да се зачеркне както им се иска на някои мои колеги във вече „разединени патриоти”. Не става така, по този детски начин.”

Той е категоричен, че ще извади на светло всички далавери, които се правят в Столичния общински съвет, след като влезе в местния парламент в София.

„В моите предизборни послания посочих много ясно, че ако стана кмет, ще преразгледам и ще прекъсна всички договори с частни компании, които поглъщат по над 700 млн. лв. годишно, но нито чистят добре, нито извършват ремонтите качествено. Всичко това трябва да се преразгледа и прекрати. Грабителската концесия „Софийска вода” също трябва да се прекрати, защото не може да купуваш водата за 2 стотинки и да я продаваш за 2 лева. Гей-парадите трябва да се спрат”, заключи Сидеров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене