Иновативен открит урок проведоха вчера в ПМГ „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев /ВИДЕО/

ПМГ „Яне Сандански“ в качеството си на домакин, посрещна учители и ученици от Второ основно училище „Гоце Делчев“ и госпожа Василиса Павлова – старши експерт в РУО – Благоевград, в изпълнение на НП „Иновации в действие“.

Денят започна с откриване на дейностите в Презентационния център на ПМГ и разходка в Центъра по природни науки и математика, където гостите видяха специално обзаведените с мобилни мебели за работа по групи кабинети, които са оборудвани с модерна техника, подпомагаща иновативните методи на преподаване.

Екипите от двете училища продължиха с работна среща в конферентната зала на хотел-ресторант „Ивелия“, където дискутираха по темите: “Подготовка на екипа учители за въвеждане на промяната в преподаването“ и „Интердисциплинарните уроци – планиране и реализиране“. Представителите на ПУО от ПМГ споделиха своя опит за развитието на училището като иновативно, за трудностите и успехите при въвеждането на промените в образователния процес.

Голям интерес предизвика наблюдаваният от гостите интердисциплинарен урок по български език и литература, философия, география и информационни технологии в VIII“б „клас на тема: „Човекът и светът. Митовете на човечеството“.

В педагогическата практика при изпълнение на задачите учениците използваха Padlet, Google таблици, LearningApps, Google Expeditions – AR, Book Creator, Plickers, текстове на митове, пещерни рисунки. С интерес и любопитство се включиха и гостите от Второ основно училище. Така те станаха част от екипите участници в интердисциплинарния урок и се запознаха с иновативните методи на преподаване.

Последната фаза премина в UVA NESTUM, където екип от ПУО представи темата: “Проектната дейност – начин за активизиране на ученическото мислене“. Информацията бе полезна за учителите и учениците от Второ основно училище, тъй като иновативното обучение е насочено към придобиване на умения за справяне с реални житейски ситуации.

Всеки участник в програмата получи подаръци с полезни материали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене