Кои са новите общински съветници в Симитли

С традиционна активност избирателите в община Симитли пуснаха бюлетина в урната. Одобрението към кмета Апостол Апостолов е онагледено с липсата на друг кандидат кмет вече втори избори. Респектиращото доверие за Апостол Апостолов и екип на тези местни избори бе липсата на кандидат кметове и в населените места в общината, освен досегашните, сработили се в екип и с високо доверие и одобрение на местните. По селата между 3 и 8 % варира т.нар. протестен вот, т.е. отбелязаните в бюлетината „не подкрепям никого“.

Мандатите в 17-местния общински съвет Симитли. разпределението е 2/3 спрямо 1/3  Коалицията на Апостолов (4 438 гласа) и ГЕРБ (2 233 гласа). С преференциално гласуване има разместване и в двете листи.

Ето ги новите съветници в община Симитли:  

Владимир Христов с 627 преференции, Вилимир Александров с 543 преференции, Владимир Благоев – 537, Юлий Церовски – 471, Юлия Янчева – 358, Йордан Петров – 320, в състава на новия общински съвет влизат и Иван Велев, Любомир Станков, Владимир Стоилов, Георги Михайлов и Таня Янкова. Шестимата от листата на ГЕРБ са Лиляна Айкова с 477 преференции, Васил Герински, Александър Костов, Анелия Боянска, Тони Стоев и Янко Ангелов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене