Изборни резултати в община Сатовча

Абсолютен  успех постигна структурата на ПП ГЕРБ в община  Сатовча  на  местният  вот  вчера .Въпреки , че партията на Бойко Борисов не издигна  свой кандидат  тя се нарежда на първо място със 7 общински съветника  и в очакване те да станат 8 след окончателните резултати .

ПП ГЕРБ в община Сатовча печели и повечето  кметски места по населените места в общината  . Кметове на ГЕРБ през новия 4 годишен мандат в община Сатовча ще има в селата  Туховища, Кочан,  Осина и Слащен където  изборната надпревара спечели Симеон Лавчиев  от Коалиция „България на гражданите“ с подкрепата на ПП ГЕРБ.

Следващата неделя на балотаж отиват кандидатите на ПП ГЕРБ в селата Боголин и Жижево които ще се борят с  кандидатите на ДПС за кметските места в двете села .

Общо гласувалите  жители на община Сатовча  в изборите за местна власт вчера  са 8884 . Действителните бюлетини са 8340 . От тях за общинските  съветници на ГЕРБ са гласували 2782 –ма избиратели , за ДПС която остава втора политическа сила в ОБС –Сатовча  са гласували 2436  души, за БСП гласувалите са 627, а за ВМРО 440.

1916 гласоподаватели са избрали да дадат своят глас за други партии и коалиции  участващи в местните избори в община Сатовча .

Така от първи тур изборната надпревара спечелиха кметовете на Ваклиново – Пламен Братанов от ДПС който бе единствен кандидат и досегашен кмет на селото , Сюлейман Арунов – Вълкосел също  досегашен кмет и единствен кандидат също от ДПС за който гласуваха  90,67% от гласоподавателите в селото .

В село Долен изборите спечели  на първи тур с 68,50 %  досегашния кмет  на ГЕРБ – Валентина Мицикулева която победи там кандидата на БСП Божик Ролев .

На първи тур с 51,41 %  изборите  спечели и досегашния кмет на село Кочан Юрий Моллов от ПП ГЕРБ който се изправи срещу кандидата на ВМРО Антон Зехиров който получи подкрепа от 46,67%.

Със 100%-ва подкрепа започва новият си пореден мандат и досегашния кмет на село Крибул, Ибрахим Шишков от ДПС  който също бе единствен кандидат за кмет на местния вот в селото си .

Славчо Хаджиев от ПП ГЕРБ е също стария нов кмет на село Осина в община Сатовча .

Той победи кандидата на ВМРО Сайман Заимов с 59,82 %  подкрепа срещу 38,34% подкрепа за Заимов .

Село Плетена също остава  със досегашният си кмет от ДПС , Радослав  Кълков който също бе единствен кандидат без конкуренция в село Плетена .

Новият си кметски мандат от днес започва и  досегашния кмет на община Сатовча Арбен Мименов – единствена кандидатура от ДПС за  общински кмет .

На всички избрани  общински съветници и кметове от община Сатовча , Топ Преса  пожелава  успехи и  коректно изпълнение на всички предизборни обещания по време на кампанията .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене