Миряни от близо и далеч  почетоха храмовия празник и големия курбан на църквата Свети Димитър в Балдево

Десетки миряни  от Балдево , Гоце Делчев и целият регион   почетоха в красивата църква на гърменското село Балдево големия християнски празник Св. Димитър  както и храмовия празник на църквата в Балдево която също носи името на светеца .

Църковното настоятелство начело  с кмета Илиана Гюрнева    организираха красивият църковен празник. С пари дарени от миряни и местни бизнесмени   бе закупено за курбана теле  което в три казана  сготви майстора на курбаните от селото Борис Малев .

Гости за храмовия празник на църквата в Балдево бяха и голяма група жени от село Скребатно както и   от съседното село Огняново . Много почиващи в хотелските комплекси  в Балдево и Огняново също  пристигнаха в Балдево да запалят свещ за празника и да хапнат за здраве от вкусния курбан на   бай Борис.

Жителите на Балдево   предложиха на християнския празник Димитровден , храмовия празник на  местната църква в село Балдево да прерасне  в  събор.  Миряни и гости  поздравиха за добрата организация  на  празника кмета на Балдево Илиана Гюрнева  която за пореден път даде всичко от себе си   гости и местни да се чувстват добре и доволни.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене